Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet zendt verkenning duurzame ontwikkeling aan parlement

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht ministerraad
21 december 2001

KABINET ZENDT VERKENNING DUURZAME ONTWIKKELING AAN PARLEMENT

De ministerraad heeft op voorstel van minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ingestemd met de Verkenning van het beleid van de rijksoverheid ten aanzien van duurzame ontwikkeling. In de verkenning zijn streefbeelden geformuleerd voor de thema's bevolking, klimaat, water, biodiversiteit en kennis. In de verkenning is vooral gekeken naar de samenhang tussen ecologische, sociale en economische duurzaamheid. De verkenning vormt onderdeel van de Nederlandse inbreng voor de Conferentie van de Verenigde Naties die in september 2002 in Johannesburg (Zuid Afrika) zal plaatsvinden. De verkenning zal aan het parlement worden aangeboden. Het is de bedoeling dat er in de maanden februari tot en met april van het komende jaar hierover een gerichte discussie met maatschappelijke groeperingen zal plaatsvinden. Daarin zal worden nagegaan in hoeverre burgers, bedrijfsleven, overheden en organisaties zich kunnen vinden in de verkenning van de rijksoverheid.

Uitgangspunt in de verkenning is dat huidige generaties verantwoordelijk zijn voor de keuzemogelijkheden van toekomstige generaties en voor de ontwikkeling van de armere landen. De verkenning moet worden beschouwd als een voorloper van een nationale strategie voor duurzame ontwikkeling.

RVD, 21.12.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie