Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijkheden Openbaar Vervoer en Connexxion in Zaanstreek

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Wethouders uit regio Zaanstreek-Waterland in gesprek met vervoerder Connexxion over mogelijkheden ov

vrijdag 21 december 2001

De wethouders mw. J. Schouten van Zaanstad en mw. E. Kroese van Purmerend hebben vanmorgen een gesprek gevoerd met Connexxion over de mogelijke overstap van werknemers van de huidige vervoerder Nedtax (een samenwerkingsverband van Taxi Waterland, Bergamin en Erven Jan de Boer ) naar Connexxion.

Tijdens dit gesprek, dat wethouder Schouten gisteren had toegezegd aan een delegatie van chauffeurs, is de bezorgdheid over de werkgelegenheid en rechtspositie van de werknemers van Nedtax, onder de aandacht gebracht van Connexxion.

Connexxion heeft tijdens dit gesprek aangegeven dat ze bereid is met het personeel van Nedtax gesprekken te voeren. Werknemers die over willen stappen naar Connexxion worden uitgenodigd te solliciteren. In principe is indiensttreding van personeel die aan de normaal geldende kwaliteitseisen voldoet geen probleem.

Gezien de specifieke kennis en ervaring heeft het personeel van Nedtax zelfs een voorkeurspositie. Personeel dat bij Connexxion in dienst treedt, blijft vallen onder dezelfde vervoers CAO.

Connexxion is dus bereid personeel over te nemen, maar is daarbij ook afhankelijk van de opstelling van de directie van Nedtax.

Afgelopen vrijdag en maandag heeft Connexxion op eigen initiatief de mogelijke overstap van personeel in een gesprek met de directie van Nedtax al aan de orde gesteld. Inmiddels heeft Connexxion op verzoek van de wethouders vandaag opnieuw contact gezocht met de directie van Nedtax en die van de afzonderlijke bedrijven. Vervoerder Erven Jan de Boer heeft aangegeven dat zij bereid is met Connexxion mee te werken aan een oplossing voor de personeelsleden, werkzaam voor het WVG vervoer. Uitgangspunt daarbij is dat banen behouden blijven.

Taxi Waterland is nog niet ingegaan op het aanbod van Connexxion om personeelsleden de overstap te laten maken.

De wethouders vertrouwen op een goede afloop voor het personeel, gezien de opstelling van Connexxion.

Zaanstad, Purmerend, 20 december 2001
Persbericht nr. 2001-185

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie