Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lustrumjaar aan de UvA

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


2002: lustrumjaar aan de UvA
Gepubliceerd op donderdag 20 december 2001
De lustrumfestiviteiten vangen aan met de Diesviering op dinsdag 8 januari. Scheidend rector magnificus prof. dr. J.J.M. Franse draagt dan het rectoraat over aan de nieuwe rector prof. mr. Paul. F. van der Heijden. Later in het jaar volgen er meer lustrumevenementen, zoals bijvoorbeeld een Universiteitsdag op 15 juni (met een concert op het Spui van het UvA-orkest J. Pzn Sweelinck), een feest voor studenten en medewerkers en het wetenschappelijk congres Immigranten georganiseerd: Amsterdam van de 17e eeuw tot heden. Meer informatie volgt op UvAweb.

David Jacob van Lennep (1774-1853) was een groot redenaar. Van Lennep kwam uit een welvarend regentenmilieu. Hij bepaalde ongeveer een halve eeuw het gezicht van het Athenaeum Illustre. In 1799 benoemd, vierde hij in 1849 zijn 50-jarig jubileum als hoogleraar Grieks en Latijn en een groot aantal andere vakken.
Bron: Lustrumcommissie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie