Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste sneeuwtreinen van het winterseizoen

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 22 DECEMBER 2001

Eerste sneeuwtreinen van het winterseizoen

De Alpen Expres op weg naar zijn bestemming

Vier lange Alpen Expres treinen vertrokken vrijdagavond 21 december vanaf perron 15 op Utrecht Centraal naar de Kerstsneeuw in de Alpen. Aan boord een kleine tweeduizend wintersporters van NS Travel.

Tot half maart zal de inmiddels befaamde sneeuwtrein in het veertiende sneeuwseizoen van zijn bestaan vele tienduizenden reizigers veilig vervoeren naar 140 bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Tachtig medewerkers begeleiden deze Alpen Expres treinen die in totaal 56 treinrijtuigen tellen, waarvan twee restauratierijtuigen en liefst vier barrijtuigen waarin voor velen de skivakantie begint en eindigt met een gezellige borrel.

De trein naar Zwitserland heeft als eindbestemming Brig. Deze trein sluit ook aan op eigen transferbussen van Alpen Expres naar Portes du Soleil in Frankrijk. Drie treinen gaan naar Oostenrijk met als eindbestemmingen Seefeld, Bludenz, Zell am See en Bischofshofen en aansluiting op de transferbussen naar Grödnertal en Fassatal in Italië.

De Alpen Expres, met zowel zitrijtuigen als luxe slaapcabines, vertrekt in het seizoen zowel op vrijdag- als op zondagavond. Behalve vakanties van een week of langer zijn met het NS Travel-programma SnowRail® op deze trein ook snelle SneeuwWeekends® naar de sneeuw mogelijk: vrijdagavond heen en dinsdagochtend terug in Nederland.

Nieuw dit seizoen is de service balie voor de passagiers van de Alpen Expres op station Utrecht Centraal. Alle informatie en brochures met tarieven, dienstregelingen Alpen Expres en arrangementen NS Travel treft men bij het ANVR/SGR reisbureau, verkooppunten van NS Internationaal op de grotere stations of via www.nstravel.nl

Noot aan de redactie Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Michiel Jonker, persvoorlichter voor NS Travel Group tel. 030-2357070 of Ron Heeren, Directeur NS Travel Group tel. 030-2977140 / 06-53836679

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie