Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Talenten- en amateur schaaktoernooi in Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Schaakbond
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Persbericht SO-ON Toernooi - Groningen 22-31 december 2001

TALENTENTOERNOOI en AMATEURTOERNOOI

De schaakliefhebbers komen in Groningen rondom de kerstdagen toch nog volop aan hun trekken. Naast een amateurtoernooi zal er ook een zogenoemd Talententoernooi worden gespeeld, waarin aankomende toptalenten het in en tienkamp opnemen tegen gevestigde internationale schaakmeesters.

Na het afblazen door de Stichting Schaak Groningen (SSG) van het Europees Kampioenschap leek het erop dat Groningen voor het eerst in tientallen jaren geen schaaktoernooi met de kerst zou hebben. De stichting Schaak Ontwikkeling en Opleiding Noord-Nederland (SO-ON) is er echter in geslaagd met steun van gemeente en provincie Groningen en een aantal particulieren en met medewerking van de SSG op de valreep toch nog een amateurtoernooi te organiseren. Naar verwachting trekt dat toernooi enkele honderden deelnemers.

Dankzij bijdragen van de Hanzehogeschool, het Noorderpoortcollege en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) is het mogelijk geworden naast het amateurtoernooi ook een Talententoernooi te houden. Jonge landelijke en ook noordelijke toptalenten meten in een tienkamp hun krachten met gevestigde internationale meesters, onder wie Yge Visser uit Haren, Karel van der Weide uit Amsterdam en de Groninger psychologiestudent Sipke Ernst. Verder heeft de Israelier Yuri Afek zijn deelname toegezegd.

SO-ON wil verder nog twee buitenlandse schaakmeesters aantrekken, waardoor het mogelijk wordt voor de jongeren om in de tienkamp een internationale meesternorm te scoren.

Twee spelers uit de jong oranje selectie zijn op dit moment zeker van deelname: Erwin L'Ami uit Woerden en de Groninger Ramon Koster.

Het Talententoernooi past uitstekend in de doelstelling van SO-ON, dat mede is opgericht om jonge schaaktalenten in het Noorden een professionele begeleiding te geven.

Het amateurtoernooi en het Talententoernooi worden in het Augustinus College aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen gespeeld. De speeldata zijn van 22 tot en met 31 december, dagelijks vanaf 13.00 uur.

Meer informatie: Buro SO-ON, Tel: 050-5718257, e-mail: so-(on@hetnet.nl) of het toernooischema

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie