Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbescherming roept op tot diervriendelijke feestdagen

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DIERENBESCHERMING

Dierenbescherming: verknal het niet voor dieren

Verknal het niet voor dieren!
Dierenbescherming roept op tot diervriendelijke feestdagen

Den Haag, 22 december 2001; De Dierenbescherming roept alle feestvierders op om tijdens de feestdagen rekening te houden met dieren. Voor veel dieren, huisdieren, maar ook dieren op de boerderij of in parken is het geknal van vuurwerk een angstaanjagende gebeurtenis. Dieren kunnen in paniek raken, verongelukken, weglopen of zoek raken. Met wat handige tips voor eigenaren is veel dierenleed te voorkomen. Op de site, www.dierenbescherming.nl, staan 10 tips voor feestdagen zonder kater.

Uit ervaring blijkt dat het gevaar van in paniek rakende dieren niet denkbeeldig is. Dieren in de stal kunnen elkaar verwonden, huisdieren lopen weg en verongelukken of raken zoek. Maar ook angstreacties komen veel voor. Met name honden zijn erg gevoelig voor de knallen. Vaak gaan honden janken of kruipen ze weg onder de tafel. Deze vervelende gevolgen van de feestelijke jaarwisseling zijn goed te beperken. Belangrijk is dat eigenaars en verzorgers van dieren tijdens de jaarwisseling extra goed op hun dieren letten.

Een paar praktische tips: Laat uw hond op oudejaarsnacht voor 22.00 aangelijnd uit. Houd de kat in huis en zorg dat kattenluik, ramen en deuren gesloten zijn. Controleer of uw huisdier zijn naamkokertje nog omheeft of zorg dat uw dier is gechipt. Is het dier erg bang voor vuurwerk, haal dan tijdig kalmeringstabletten bij de dierenarts. Zorg dat er tijdens het afsteken van vuurwerk tenminste één huisgenoot bij de dieren blijft. Houd u zelf strikt aan de toegestane tijden voor het afsteken van vuurwerk en koop siervuurwerk, in plaats van knalvuurwerk.


--- Einde bericht ---

Voor meer informatie:
Kijk op de homepage van de Dierenbescherming,
www.dierenbescherming.nl, voor de wintertips.

Maaike Wermer, 06 221 053 92
woordvoerder Dierenbescherming

22 dec 01 10:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie