Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom, 11.45 uur

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.45 uur
Met een (Kerst)borrel op achter het stuur

NIEUWEGEIN- Vrijdagavond heeft de politie een 41-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, die na een kerstborrel met teveel drank op achter het stuur zat.

Een getuige had de politie ingeseind dat er op het Thorbeckepark een chauffeur over het stuur van zijn auto hing, terwijl de motor op een hoog toerental draaide. De politie die om tien over tien ter plaatse kwam, trof een 41-jarige man uit Nieuwegein aan, waarbij het vermoeden ontstond dat hij teveel alcohol gedronken had. De blaastest gaf dit ook aan en op het bureau bleek bij ademanalyse dat de bestuurder 2,0 promille alcohol in zijn lichaam had. De man verklaarde zelf dat hij tijdens een kerstborrel aan het bier had gezeten en dat hij vervolgens naar huis was gereden en onderweg nog een vriend had afgezet.

Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en de man mocht vervolgens zonder auto en met een dagvaarding het politiebureau verlaten.

Eénzijdige aanrijding

LOPIKERKAPEL Vrijdagavond reed een 38-jarige man uit Lopikerkapel met zijn auto op de Lopikerweg Oost tegen een daar geparkeerde auto.

De politie werd om tien over tien naar de Lopikerweg Oost gestuurd, waar de 38-jarige man een aanrijding had veroorzaakt. Hierbij had hij zelf letsel opgelopen. Omstanders hadden reeds eerste hulp geboden aan de man, die klaagde over pijn in zijn rug en zijn nek. De man bleek om onbekende reden tegen een in de berm geparkeerde auto te zijn gebotst. Hierdoor ontstond schade aan beide voertuigen en aan een lantaarnpaal. De politie rook dat de man had gedronken.

De bestuurder is per ambulance vervoerd naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, waar hij voor onderzoek op de afdeling eerste hulp werd geplaatst. De man weigerde later om mee te werken aan een bloedonderzoek om het alcoholpromillage in zijn lichaam te meten. Ook vertoonde hij zowel fysiek als verbaal agressief gedrag. De Regionale Verkeers Dienst stelt een onderzoek in naar de aard en omstandigheden van de aanrijding.

Baldadigheid

NIEUWEGEIN Vrijdagavond is om kwart over elf een 17-jarige man uit Nieuwegein aangehouden vanwege baldadigheid in een horecagelegenheid op de Raadstede.

De man was met een aantal vrienden in de zaak aanwezig en zij begonnen met etenswaren te gooien en het meubilair te besmeuren. Toen de eigenaresse de jongens verzocht om de zaak te verlaten weigerde de 17-jarige man dit en hij schold de vrouw uit. Zij wist de man toch buiten de deur te krijgen, maar deze bleef schelden en probeerde weer naar binnen te komen. Hierop is de 17-jarige Nieuwegeiner door een tweetal medewerkers van de horecagelegenheid in bedwang gehouden tot de inmiddels gewaarschuwde politie ter plaatse kwam.

De politie heeft de man aangehouden op grond van baldadigheid. Bij fouillering trof de politie nog een vouwmes bij de man aan waarvan het bezit strafbaar is. Tegen de man wordt voor beide feiten proces verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie