Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein geeft toestemming voor kunstijsbaan in centrum

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente geeft toestemming voor kunstijsbaan in centrum Vanaf woensdag 2e Kerstdag om 11.00 uur kan er geschaatst worden in het centrum van Nieuwegein. Op het braakliggend terrein van het voormalig gemeentehuis is vanaf vrijdagochtend 21 december begonnen met de voorbereiding en opbouw van een kunstijsbaan van 800 m². De ijsbaan blijft geopend tot eind januari met een mogelijkheid van verlening), waarna hij plaats moet maken voor de mobiele bioscoop. De baan zal elke dag van s morgens 10.00 tot s avonds 22.00 uur geopend zijn.

Het college wil het terrein van het voormalig gemeentehuis meer sfeer geven. Waar het vroeger voor onze inwoners diende als gemeentehuis, zal het tijdens en rond de feestdagen en in de eerste maanden van het nieuwe jaar door deze kunstijsbaan wederom een functie krijgen voor de inwoners van Nieuwegein. Ook wordt er gedacht aan sfeerverhogende elementen zoals een oliebollenkraam, een poffertjeskraam, verlichting en muziek. Buiten openingstijden wordt de baan continu bewaakt.

Tweede kerstdag open
IJs en weder dienende is de ijsbaan vanaf tweede kerstdag open voor schaatsliefhebbers. De schaatsbaan is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Toegangsprijzen:

volwassenen : 7,50 ( 3,50)

kinderen (tot 14 jaar): 5,00 ( 2,50)

Schaatsen huren : 7,50 ( 3,50)

(toegangsprijzen en huur schaatsen gelden voor maximaal 2 uur).

Ice World
De baan wordt aangelegd door het bedrijf Ice World, wat een werkmaatschappij is van de Hoeks Groep. De banen van Ice World worden op vele plaatsen in Nederland, België en Duitsland gebruikt. Zo liggen er op dit moment onder meer banen op het Museumplein in Amsterdam, op het Vrijthof in Maastricht, op het Chaséplein in Breda, enzovoort. De vloer kent een oppervlakte van 1.100 m². Daarop wordt een baan van 20 x 40 m. aangelegd. Vrijdag 21 december om 07.00 uur is met een kraan de vloer gelegd waar de ijsbaan op zal komen te liggen. In de loop van de middag zijn de verschillende materialen gebracht. Zaterdagochtend om 08.00 uur wordt de baan gelegd. Zaterdagavond wordt begonnen met het opspuiten van de baan. Ook zondag en de nacht van zondag op maandag zal er nog worden gespoten. De werkzaamheden geven geen geluidsoverlast.
Al met al krijgt de levendigheid van het centrum van Nieuwegein met deze ijsbaan en straks met de mobiele bioscoop een stevige impuls.


---

Invoerdatum 22-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie