Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard (JK - 15.15 uur)

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 22-12-2001 Politieberichten district Sittard (JK - 15.15 uur) Zaterdag 22 december 2001

Beek; poging tot doodslag
Vrijdag 21 december om 03.15 uur ontstond op de Middenweg in Beek een ruzie tussen enkele jongeren waarbij de auto van een 19-jarige man uit Spaubeek vernield werd. Tijdens de ruzie stapte de man uit Spaubeek in zijn auto en wilde maken dat hij wegkwam. Daarbij reed hij tegen een 15-jarige jongen uit Geleen en daarna tegen diens 17-jarige broer. Deze laatste belandde op de motorkap en werd ongeveer 100 meter meegesleurd waarna hij zich van de auto liet afrollen. Hij liep nekletsel en diverse kneuzingen op en werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De verdachte kon later die nacht in Sittard worden aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat diverse mensen getuigen moeten zijn geweest wat zich precies op straat heeft afgespeeld, verzoekt de politie die mensen met haar contact op te nemen.

Sittard; gewond bij aanrijding
Toen een 38-jarige buschauffeur vrijdag 21 december om 15.25 uur wilde wegrijden van de halte aan het Stationsplein in Sittard, kwam hij in botsing met een voor de bus overstekende 24-jarige vrouw uit Sittard. De vrouw werd met onder andere hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis en moest opgenomen worden.

Beek; gewonden bij aanrijding
Door nog onbekende oorzaak verloor een 28-jarige autobestuurder uit Geleen vrijdag 21 december om 23.10 uur op de A2 nabij het vliegveld de macht over het stuur van zijn voertuig en botste tegen de vangrail. Zowel de auto alsook de vangrail raakten zwaar beschadigd. De bestuurder en een 37-jarige inzittende man uit Op Grimbie (B) werden met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Omdat de autobestuurder gedronken had, werd van hem een bloedproef afgenomen.

Sittard; gewapende overval
Twee ongeveer 20-25 jarige onbekende mannen betraden zaterdag 22 december omstreeks 09.45 uur een juwelierszaak aan de Molenbeekstraat in Sittard. In de zaak bevonden zich op dat moment alleen de juwelier en een winkelbediende. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp maakten de twee overvallers een gouden ketting buit waarvan de waarde op dit moment niet bekend is. Na de overval renden de overvallers de winkel uit en vluchtten in de richting van de Putstraat. Daar stapten ze in een grijze Volkswagen type Golf en zijn vanaf dat moment spoorloos. Na de overval greep de juwelier naar een illegaal in zijn zaak aanwezig vuurwapen. Tijdens het doorladen van dit wapen ging plotseling een schot af dat zich door de deur van de juwelierszaak boorde. Er raakte, voor zover bekend, niemand gewond. Het illegale vuurwapen werd in beslag genomen en tegen de juwelier wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de overvallers wordt een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie