Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodelijk verkeersongeval in Waskemeer

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-12-2001
Politieberichten van 21/12 (13.00 uur) tot 22/12 (13.00 uur)

Lemmer: inbraak auto`s
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aantal auto`s. Aan het Reindershof werd van een auto een raam vernield, waarna een radio/cd-speler en een mobiele telefoon werden weggenomen. De 31-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte. Hetzelfde gebeurde met een aan de Tramhaven geparkeerd staande auto, waaruit een radio/cd-speler werd weggenomen. Hiervan deed de 48-jarige eigenaresse uit Lemmer aangifte. Een 63-jarige plaatsgenoot deed aangifte van diefstal uit zijn aan de Stationsstraat geparkeerd staande auto. In dezelfde nacht werd ook van zijn auto een raam vernield, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen.

Dokkum: inbraak bedrijf
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Eenrgieweg. Nadat een raam was vernield, werden uit het pand diverse goederen gestolen, waaronder een laptopcomputer, een digitale camera en enkele radio/cd-spelers. Een 23-jarige inwoner van Niawier deed namens het bedrijf aangifte.

Twijzelerheide: woningbrand
Vrijdagavond heeft brand gewoed in een woning aan It Heideloantsje. Omstreeks 20.00 uur zag een buurjongen dat er in het woonboerderijtje op de bovenverdieping van de woning brand was uitgebroken. Hij waarschuwde zijn vader, die onmiddellijk de brandweer belde. De 84-jarige bewoner en zijn vrouw bleven ongedeerd en werden opgevangen door familieleden. De woning brandde geheel uit. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Damwoude: brand leegstaand pand
Vrijdagavond heeft een brand gewoed in een leegstaand pand aan de Johannes Dirkslaan. Omstreeks 20.15 uur zag een voorbijganger dat er brand was uitgebroken in het monumentale pand. Het pand brandde vrijwel geheel uit. De technische recherche zal een onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand instellen.

Sneek: aanhoudingen na vechtpartij
Een 25-jarige en een 18-jarige Sneker en een 23-jarige Bolswarder zijn vrijdag omstreeks 21.30 uur aangehouden. De politie was na een melding van een vechtpartij in een cafe aan de Kruizebroederstraat ter plaatse gegaan. Men trof daar met een bebloede neus de 25-jarige Sneker aan, die zei aangifte te willen doen van mishandeling. Terwijl de agenten de aangifte wilden opnemen, stormde de Sneker plotseling het cafe weer binnen en begon daar met de eerder genoemde personen te vechten. Toen de agenten de beide partijen uit elkaar wilde halen, schopte en sloeg de 25-jarige Sneker een vrouwelijke agent. Hij werd daarop aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht, waar hij werd ingesloten. De andere twee personen werden eveneens aangehouden, mede omdat de aanleiding en precieze toedracht onduidelijk was.

Frieschepalen : woninginbraak
Vrijdag werd tussen 14.15 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan De Rusken. Van de woning werd een raam geforceerd, waarna onder meer een videorecorder en fototoestel werden gestolen. De 35-jarige bewoner deed aangifte.

Waskemeer: dodelijk ongeval
Bij een eenzijdig ongeval op de Leidijk is vrijdag omstreeks 21.00 uur een 39-jarige inwoner van Nijehaske om het leven gekomen. Het slachtoffer zat als enige inzittende in een personenauto, die op genoemde weg na een verkeersdrempel van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder werd daarbij op slag gedood. Waarschijnlijk is de auto met te hoge snelheid over de verkeersdrempel gereden, waarna de bestuurder de macht over het stuur is verloren.

Drachten: onder invloed
Een 38-jarige inwoner van Drachten is zaterdag om 00.30 uur op de Roerdompstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur kreeg.

Heerenveen: aanhouding
Een 28-jarige inwoner van Wolvega is zaterdag om 00.50 uur op de Oude Koemarkt aangehouden. Politiebeambten waren daar bezig met de afhandeling van een vechtpartij, toen de verdachte het portier van een politievoertuig opende, waar iemand achterin zat. Hij werd daarop gesommeerd zich te verwijderen. Toen hij daar geen gevolg aan gaf werd de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Joure: zes aanhoudingen na vechtpartij
Zes personen zijn vrijdag om 23.50 uur aangehouden, na een vechtpartij in en om een cafe aan de Midstraat. Toen de politie na een melding van een vechtpartij ter plaatse kwam, bleek dat de eigenaar en twee portiers van het cafe klappen hadden gekregen van bezoekers en dat er een paar tafels en een draaitafel waren vernield. Buiten het cafe werd daarop een een 33-jarige inwoner van Sneek aangehouden. In de zaak werden ook nog 36-jarige inwoner van Joure en een 20-jarige plaatsgenoot aangehouden. Drie personen die zich met deze aanhoudingen bemoeiden, een 21-jarige en twee 19-jarige inwoners van Joure werden eveneens aangehouden.

Sneek: aanhouding na mishandeling
Een 29-jarige inwoner van Sneek is zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden, omdat hij een 18-jarige inwoner van Balk in een cafe aan de Kleine Kerkstraat zou hebben mishandeld. De Sneker zou de inwoner van Balk om onduidelijke reden zonder duidelijke reden onder meer een vuistslag hebben gegeven. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: onder invloed
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 03.40 uur op het Zuidvliet aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur kreeg.

Heerenveen: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 04.30 uur in zijn woning aangehouden, omdat hij kort daarvoor onder invloed een eenzijdig ongeval had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Omstreeks genoemd tijdstip kwam er een melding dat op het Bgm. Kuperusplein een auto tegen een boom was gereden. Toen men ter plaatse kwam was de betrokken auto verdwenen. Een getuige had echter het kenteken van de auto genoteerd, waarna de bestuurder, die bij het ongeval lichte verwondingen aan zijn gezicht en handen had opgelopen, in zijn woning kon worden aangehouden. Op het bureau werd hem een bloedproef afgenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 12 uur.

Leeuwarden: aanhoudingen na mishandeling
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden en een 22-jarige plaatsgenoot zijn zaterdag omstreeks 06.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide verdachten gingen met een groepje personen op de Over de Kelders op de vuist, nadat een van de verdachten met zijn fiets onderuit was gegaan. Volgens de verdachten zouden enkele personen uit het groepje hem daarop hebben uitgelachen. Vier personen, een 22-jarige inwoner van Rotterdam, een 18-jarige inwoner van Zuidlaren en een 18-jarige en een 16-jarige inwoner van Drachten, deden aangifte van mishandeling.

Harich: auto in sloot
Een 28-jarige inwoner van Elahuizen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ongeveer 8 uur met zijn auto in de sloot gelegen alvorens hij door een passant werd ontdekt. Een 48-jarige bestuurder uit Elahuizen van een strooiwagen zag omstreeks 08.00 uur op de Keamerlanswei een auto in een sloot liggen. Toen hij poolshoogte ging nemen, hoorde hij een stem uit de auto komen, waarop hij onmiddellijk 112 belde. De brandweer wist de bestuurder uit de auto te bevrijden, waarna deze per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd gebracht. De man bleek sterk onderkoeld te zijn en verklaarde omstreeks middernacht van de weg te zijn geraakt.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...