Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodelijk verkeersongeval in Waskemeer

Datum nieuwsfeit: 22-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-12-2001
Politieberichten van 21/12 (13.00 uur) tot 22/12 (13.00 uur)

Lemmer: inbraak auto`s
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aantal auto`s. Aan het Reindershof werd van een auto een raam vernield, waarna een radio/cd-speler en een mobiele telefoon werden weggenomen. De 31-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte. Hetzelfde gebeurde met een aan de Tramhaven geparkeerd staande auto, waaruit een radio/cd-speler werd weggenomen. Hiervan deed de 48-jarige eigenaresse uit Lemmer aangifte. Een 63-jarige plaatsgenoot deed aangifte van diefstal uit zijn aan de Stationsstraat geparkeerd staande auto. In dezelfde nacht werd ook van zijn auto een raam vernield, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen.

Dokkum: inbraak bedrijf
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Eenrgieweg. Nadat een raam was vernield, werden uit het pand diverse goederen gestolen, waaronder een laptopcomputer, een digitale camera en enkele radio/cd-spelers. Een 23-jarige inwoner van Niawier deed namens het bedrijf aangifte.

Twijzelerheide: woningbrand
Vrijdagavond heeft brand gewoed in een woning aan It Heideloantsje. Omstreeks 20.00 uur zag een buurjongen dat er in het woonboerderijtje op de bovenverdieping van de woning brand was uitgebroken. Hij waarschuwde zijn vader, die onmiddellijk de brandweer belde. De 84-jarige bewoner en zijn vrouw bleven ongedeerd en werden opgevangen door familieleden. De woning brandde geheel uit. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Damwoude: brand leegstaand pand
Vrijdagavond heeft een brand gewoed in een leegstaand pand aan de Johannes Dirkslaan. Omstreeks 20.15 uur zag een voorbijganger dat er brand was uitgebroken in het monumentale pand. Het pand brandde vrijwel geheel uit. De technische recherche zal een onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand instellen.

Sneek: aanhoudingen na vechtpartij
Een 25-jarige en een 18-jarige Sneker en een 23-jarige Bolswarder zijn vrijdag omstreeks 21.30 uur aangehouden. De politie was na een melding van een vechtpartij in een cafe aan de Kruizebroederstraat ter plaatse gegaan. Men trof daar met een bebloede neus de 25-jarige Sneker aan, die zei aangifte te willen doen van mishandeling. Terwijl de agenten de aangifte wilden opnemen, stormde de Sneker plotseling het cafe weer binnen en begon daar met de eerder genoemde personen te vechten. Toen de agenten de beide partijen uit elkaar wilde halen, schopte en sloeg de 25-jarige Sneker een vrouwelijke agent. Hij werd daarop aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht, waar hij werd ingesloten. De andere twee personen werden eveneens aangehouden, mede omdat de aanleiding en precieze toedracht onduidelijk was.

Frieschepalen : woninginbraak
Vrijdag werd tussen 14.15 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan De Rusken. Van de woning werd een raam geforceerd, waarna onder meer een videorecorder en fototoestel werden gestolen. De 35-jarige bewoner deed aangifte.

Waskemeer: dodelijk ongeval
Bij een eenzijdig ongeval op de Leidijk is vrijdag omstreeks 21.00 uur een 39-jarige inwoner van Nijehaske om het leven gekomen. Het slachtoffer zat als enige inzittende in een personenauto, die op genoemde weg na een verkeersdrempel van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder werd daarbij op slag gedood. Waarschijnlijk is de auto met te hoge snelheid over de verkeersdrempel gereden, waarna de bestuurder de macht over het stuur is verloren.

Drachten: onder invloed
Een 38-jarige inwoner van Drachten is zaterdag om 00.30 uur op de Roerdompstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur kreeg.

Heerenveen: aanhouding
Een 28-jarige inwoner van Wolvega is zaterdag om 00.50 uur op de Oude Koemarkt aangehouden. Politiebeambten waren daar bezig met de afhandeling van een vechtpartij, toen de verdachte het portier van een politievoertuig opende, waar iemand achterin zat. Hij werd daarop gesommeerd zich te verwijderen. Toen hij daar geen gevolg aan gaf werd de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Joure: zes aanhoudingen na vechtpartij
Zes personen zijn vrijdag om 23.50 uur aangehouden, na een vechtpartij in en om een cafe aan de Midstraat. Toen de politie na een melding van een vechtpartij ter plaatse kwam, bleek dat de eigenaar en twee portiers van het cafe klappen hadden gekregen van bezoekers en dat er een paar tafels en een draaitafel waren vernield. Buiten het cafe werd daarop een een 33-jarige inwoner van Sneek aangehouden. In de zaak werden ook nog 36-jarige inwoner van Joure en een 20-jarige plaatsgenoot aangehouden. Drie personen die zich met deze aanhoudingen bemoeiden, een 21-jarige en twee 19-jarige inwoners van Joure werden eveneens aangehouden.

Sneek: aanhouding na mishandeling
Een 29-jarige inwoner van Sneek is zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden, omdat hij een 18-jarige inwoner van Balk in een cafe aan de Kleine Kerkstraat zou hebben mishandeld. De Sneker zou de inwoner van Balk om onduidelijke reden zonder duidelijke reden onder meer een vuistslag hebben gegeven. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: onder invloed
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 03.40 uur op het Zuidvliet aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur kreeg.

Heerenveen: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 04.30 uur in zijn woning aangehouden, omdat hij kort daarvoor onder invloed een eenzijdig ongeval had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Omstreeks genoemd tijdstip kwam er een melding dat op het Bgm. Kuperusplein een auto tegen een boom was gereden. Toen men ter plaatse kwam was de betrokken auto verdwenen. Een getuige had echter het kenteken van de auto genoteerd, waarna de bestuurder, die bij het ongeval lichte verwondingen aan zijn gezicht en handen had opgelopen, in zijn woning kon worden aangehouden. Op het bureau werd hem een bloedproef afgenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 12 uur.

Leeuwarden: aanhoudingen na mishandeling
Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden en een 22-jarige plaatsgenoot zijn zaterdag omstreeks 06.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide verdachten gingen met een groepje personen op de Over de Kelders op de vuist, nadat een van de verdachten met zijn fiets onderuit was gegaan. Volgens de verdachten zouden enkele personen uit het groepje hem daarop hebben uitgelachen. Vier personen, een 22-jarige inwoner van Rotterdam, een 18-jarige inwoner van Zuidlaren en een 18-jarige en een 16-jarige inwoner van Drachten, deden aangifte van mishandeling.

Harich: auto in sloot
Een 28-jarige inwoner van Elahuizen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ongeveer 8 uur met zijn auto in de sloot gelegen alvorens hij door een passant werd ontdekt. Een 48-jarige bestuurder uit Elahuizen van een strooiwagen zag omstreeks 08.00 uur op de Keamerlanswei een auto in een sloot liggen. Toen hij poolshoogte ging nemen, hoorde hij een stem uit de auto komen, waarop hij onmiddellijk 112 belde. De brandweer wist de bestuurder uit de auto te bevrijden, waarna deze per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd gebracht. De man bleek sterk onderkoeld te zijn en verklaarde omstreeks middernacht van de weg te zijn geraakt.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie