Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn en Venen, 11.20 uur

Datum nieuwsfeit: 23-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 11.20 uur
Auto te water

BREUKELEN Op zaterdagochtend 22 december raakte op de Breukelerwaard een auto te water. Een 25-jarige inwoner van Vinkeveen reed met zijn auto in een bocht toen deze begon te glijden. Vervolgens trapte hij op de rem waardoor de auto helemaal onbestuurbaar werd en de sloot in reed. De bestuurder en een passagier kwamen met de schrik vrij en konden zichzelf via een portierraam in veiligheid brengen. De auto bleek half op de wal tot stilstand te zijn gekomen en kon, na door een bergingsbedrijf op de weg te zijn gezet, weer verder rijden.

Bromfiets in brand

WOERDEN Op zaterdagmiddag 22 december werd melding gemaakt van een brand op het Stationsplein noord. Toen de politie en brandweer op de plek kwamen, zagen zij een fel brandende bromfiets staan. Door de hitte van de brand sneuvelden enkele ruiten aan de zijkant van de ingang van het station. De bromfiets was kennelijk door onbekenden in de brand gestoken. Na onderzoek bleek de bromfiets niet gestolen te zijn.

Franse snelheidsduivel

ABCOUDE Surveillerende politieagenten werden op zaterdagmiddag 22 december op de rijksweg A 2 met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. De auto werd over enkele kilometers gevolgd, waarbij bleek dat de bestuurder met 162 km/h over de rijksweg reed, terwijl 120 km/h is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het betrof een 20-jarige Fransman, die na overleg met de Officier van Justitie een boete moest betalen van f 400,-. Nadat de boete was betaald mocht hij zijn weg richting Frankrijk vervolgen.

Bestuurster onder invloed in sloot

MAARSSEN Op zaterdagavond 22 december werd de politie gestuurd naar een woning aan de Diependaalsedijk waar een vrouw was aankomen lopen, die met haar auto te water was geraakt. De vrouw, een 23-jarige inwoonster van Maarssen, bleek op de Zandweg ter hoogte van de Machinekade met haar auto te water te zijn geraakt. De auto lag half in het water en zij was zelf uit haar auto gekropen. Daarna had zij hulp gezocht bij een woning in de buurt.

De vrouw bleek alcohol te hebben gedronken en werd, nadat zij onderzocht was door ambulancepersoneel, aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 2,3 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie