Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 23-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 23-12-2001

1e Persbericht van zondag 23 december 2001

Berichten uit de regio

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Zaterdagavond omstreeks 18.27 uur zijn bij een aanrijding op de Bergstraat twee automobilisten gewond geraakt. Een 46-jarige automobilist uit Bergeijk reed over de Bergstraat in de richting Dommelseweg. Vanuit tegengestelde richting kwam een 47-jarige automobilist uit Asten die in een slip raakte waarna een aanrijding tussen beide voertuigen niet meer te voorkomen was. De bestuurders zijn met verwondingen aan respectievelijk onderbeen en borst overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding
Op de DS Theodor Fliednerstraat is zaterdagavond omstreeks 19,45 uur, een 75-jarige Eindhovenaar bij een aanrijding met een personenauto gewond geraakt. Een 47-jarige automobilist uit Liempde reed vanuit een uitrit de rijbaan van de Fliednerstraat op en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Oirschot: Onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Boxtel is zaterdagavond om 19.40 uur op de Oude Grindweg aangehouden. De man bestuurde een auto en reed tegen een boom. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,85 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Son: Inbraak in een woning
In een woning aan de Julianastraat is zaterdag tussen 09.45 uur en 20,45 uur ingebroken. Men is de woning binnen gekomen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is voor zover nu bekend enkel een GSM weggenomen.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Kromstraat is zaterdagavond om 21.45 uur een 39-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man reed als bestuurder van een personenauto in een eenrichtingsstraat tegen het verkeer in. Bij controle bleek hij zijn voertuig onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Eindhoven: Aanhoudingen na onenigheid over parkeerbon Zaterdagavond om 23.35 uur zijn op het Stationsplein twee Eindhovenaren van 19 en 50 jaar aangehouden. Door een politiesurveillant was net de personenauto van de 50-jarige verdachte voorzien van een parkeerbon. De mannen maakten in woord en gebaar duidelijk dat men het er niet mee eens was. Dit liep zo hoog op dat de 19-jarige verdachte een vrouwelijke politieagente tegen haar gezicht sloeg. Hierna zijn beide verdachten aangehouden. De 19-jarige verdachte verzette zich hevig en is ingesloten. De 50-jarige verdachte is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling auto
Een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zondagmorgen om 02.10 uur op de Aalsterweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor enkele autos en een deur van een woning bekrast te hebben. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na betaling met gestolen pinpas In een café aan de Woenselse Markt is zondagmorgen om 01.58 uur een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man probeerde te betalen met een gestolen pinpas. Een oplettende werknemer van het café had het echter in de gaten en hield de man in afwachting van de politie aan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden
Bij een controle zijn op de Rimsky Korsakowlaan een 38-jarige inwoner van Eindhoven, een 16-jarige inwoner van Middelburg en een 17-jarige inwoner van Enschede aangehouden. De mannen reden in een personenauto zonder verlichting. Zij konden geen geldige identiteitsbewijzen tonen en hadden geen goede verklaring voor hun aanwezigheid daar in de buurt. De drie mannen zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen om 03.05 uur is op de Handelseweg een 19-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een onenigheid een beveiligingsmedewerker op zijn gezicht geslagen te hebben. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Helmond: Aanhouding na vechtpartij
Op de Havenweg is zondagmorgen om 03,45 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man had in een horeca gelegenheid gevochten en werd door enkele portiers buiten gezet. Buiten wilde de man de vechtpartij voortzetten en keerde zich tegen de portiers. Een van hen liep daarbij een gebroken hand op. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Valkenswaard: Aanhouding na wildplassen
Een 42-jarige inwoner van Valkenswaard is vanmorgen om 04.00 uur op de Waalreseweg aangehouden. De man stond te urineren tegen het politiebureau. Toen een politieman proces-verbaal tegen de verdachte op wilde maken verzette hij zich hiertegen. Hij probeerde de politieman te slaan. Hierop is de man aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie