Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

N-va aantrekkelijk alternatief voor zelfstandige ondernemers

Datum nieuwsfeit: 23-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Nieuw-Vlaamse Alliantie
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

N-VA AANTREKKELIJK ALTERNATIEF VOOR VEEL ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS (23/12/01)

UNIZO breekt de structurele banden met de CD&V. Dit is een uitstekende zaak én voor de Vlaamse ondernemers en voor de politiek. CD&V had en heeft zelf niet de moed om te breken met de zuilen die deze machtspartij onderstutten. Nu trekt een van deze zuilen zichzelf terug. Dit dient het KMO-belang. Een politiek-pluralistische organisatie van zelfstandige ondernemers verliest inderdaad aan geloofwaardigheid en slagkracht als ze zichzelf aan een welbepaalde partij bindt. Dit klemt des te meer nu CD&V de banden met het ACV nauwer aanhaalt. Veel Vlaamse ondernemers zien met lede ogen dat CD&V de facto de oude verzuilde machtspartij blijft, met parlementairen die de spreekbuis zijn van ACV, ACW en Boerenbond.. Een driepikkel die één van zijn poten verliest, wordt een labiele eenzijdige constructie.

Meer en meer KMO's voelen zich aangetrokken tot de N-VA. Ze beseffen dat Vlaanderen als KMO-land een eigen economisch, fiscaal en sociaal beleid moet kunnen voeren. De Vlaamse ruggengraat blijkt in tijden van recessie zeer kwetsbaar te zijn. Vlaanderen moet de hefbomen krijgen om zijn welvaart en welzijn veilig te stellen.

De VLD heeft haar geloofwaardigheid ter zake verloren. Verhofstadt voert geen op het Vlaamse belang gericht beleid. De beloftes inzake loonkosten en vennootschapsbelasting zijn niet ingelost. De beloftes inzake het sociaal statuut van de zelfstandigen evenmin. De Parti Socialiste blijft de dominante factor. Verstaatsing en politisering blijven de ordewoorden, zoals blijkt uit het POST- verhaal. .

Het vertrouwen van de Vlaamse ondernemers in de regering Verhofstadt is gezakt tot 13 procent. De N-VA gelooft in de creativiteit van het deugdzaam ondernemen , als beste generator voor welvaart en welzijn. De N-VA wil verder regelmatige kontakten met UNIZO, wier voorzitter bij deze gefeliciteerd wordt voor de moedige en juiste beslissing die het algemeen Vlaams belang dient.

Auteur:
N-VA
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Geert Bourgeois
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02/ 217 35 10
E-post: geert.bourgeois@n-va.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie