Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 23-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-12-2001
Politieberichten van 22/12 (13.00 uur) tot 23/12 (13.00 uur)

Elsloo: aanrijding met letsel
Een 57-jarige inwoner van Elsloo heeft zaterdag om 11.30 uur bij een aanrijding op de Hoofdweg letsel opgelopen. De man werd in zijn auto van achter aangereden door een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 51-jarige inwoner van Jubbega. Deze bemerkte te laat dat zijn voorganger afremde om rechtsaf te slaan. De bestuurder uit Elsloo werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel.

Burgum: eenzijdig ongeval
Een 50-jarige automobiliste uit Burgum heeft zaterdag om 13.30 uur letsel opgelopen bij een eenzijdige aanrijding op de Kwekerstrjitte. De vrouw was door nog onbekende oorzaak op genoemde straat op een stilstaande auto gebotst. Ze werd met onbekend letsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Dokkum: kind gewond bij aanrijding
Bij een ongeval op de Kobbe is zaterdag een 2-jarig jongetje uit Dokkum ernstig gewond geraakt. Het jongetje zat voor bij zijn 29-jarige moeder in een kinderzitje op de fiets, toen een 27-jarige plaatsgenoot hen in zijn auto van achter aan reed. De moeder liep daarbij slechts lichte verwondingen op, maar haar zoontje raakte ernstig gewond. Het slachtoffertje werd door omstanders naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht.

Drachten: mishandeling
Een 27-jarige inwoner van Drachten is zaterdag omstreeks 01.30 uur in een café aan de Noordkade door twee nog onbekende jongeman mishandeld. De Drachtster werkt als portier in het genoemde cafe en sprak een groep jongens en meisjes aan omdat zij zonder toestemming in het cafe waren binnengekomen. Hij sommeerde hen een aantal maal het pand te verlaten. Toen daar geen gevolg aan werd gegeven begon de portier een van de jongens naar buiten te duwen. In het voorportaal sloeg de jongen ineens de portier in zijn gezicht, waarbij deze een blauw oog opliep. Beiden vielen op de grond, waarna een andere jongen uit de groep de portier in zijn zij schopte. Vervolgens sloeg de eerste jongen ook nog een ruit van het cafe kapot. Daarna verliet de hele groep het pand. Het signalement van de jongen die sloeg en het raam vernielde luidt: getinte huidskleur, ongeveer 18 jaar oud, ongeveer
1,80 meter lang, zwart half lang gegolfd haar. Hij droeg een donker bomberjack en een zwarte muts. Even daarvoor had hij buiten een gele pet op. De tweede jongen die de portier had geschopt heeft als signalement: negroïde uiterlijk, ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1,80 a
1,85 meter, een gouden tand. Hij droeg een gouden oorbel en had een baseballpet op. Tevens droeg hij een oranje/roze jas.

Wolvega: inbeslagname illegaal vuurwerk
In een woning aan de Lindenlaan is zaterdag om 15.00 uur 40 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie had informatie dat in de woning mogelijk een partij illegaal vuurwerk aanwezig zou kunnen zijn. Nadat men de woning betreden had, vond men in een kast op een slaapkamer een hoeveelheid vuurwerk, die niet aan de eisen voldeed. Het ging daarbij om onder meer een z.g. Chinese rol (100.000 klapper), lawinepijlen, vlinders en strijkers. Tegen de 24-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: winkeldiefstal
Een 32-jarige inwoonster van Roden is zaterdag om 16.00 uur aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Grote Breedstraat. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt toen ze een paar schoenen wilde meenemen zonder te betalen. Ze werd aan de politie overgedragen.

Buitenpost: aanhouding na bedreiging treinmachinist Een 20-jarige inwoner van Kollum is zaterdag om 19.00 uur op het NS-station in Leeuwarden aangehouden, omdat hij een treinmachinist had bedreigd. De verdachte was op het station in Buitenpost opgestapt en had zich kwaad gemaakt omdat de trein niet had gewacht op zijn vrienden. Hij was de cabine van de machinist binnengestapt en had de machinist daar bedreigd. Deze had daarop de politie gewaarschuwd, die de verdachte op het station in Leeuwarden aanhield.

Sneek: onder invloed
Een 46-jarige inwoner van Sneek is zaterdag om 19.45 uur op de Worp Tjaardastraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 515 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur kreeg.

Grou: geen rijbewijs, auto in beslag genomen
Van een 22-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag omstreeks 19.45 uur de auto in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de man op de A32 rijden met brandend mistachterlicht en volgden hem tot in de bebouwde kom van Grou. Toen hij daar stopte en werd aangesproken bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien was de auto niet APK-gekeurd. Aangezien de man dit jaar al vier keer eerder was betrapt op het rijden zonder rijbewijs, werd zijn auto in beslag genomen.

Sneek: aanhouding
Een 33-jarige inwoner van Arnhem is zaterdag omstreeks 22.00 uur aangehouden, nadat hij bij een tankstation aan de Oude Oppenhuizerweg had geprobeerd te betalen met een valse creditcard. De lokettist van het tankstation had kort daarvoor de politie gewaarschuwd, toen drie hem onbekende mannen wilde afrekenen met een valse creditcard. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten de mannen weg. Eén van hen kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De andere twee mannen zijn niet meer aangetroffen. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten.

Berlikum: aanhouding wegens bezit drugs
Een 26-jarige inwoner van Reduzum is zaterdag omstreeks 23.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan het Hemmemaplein omdat hij in bezit was van drugs. Een medewerker van de horecagelegenheid had de verdachte op het bezit betrapt en hem vervolgens aan de politie overgedragen. De man bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid pillen, waarvan vermoed wordt dat het om XTC gaat.

Sneek: vechtpartij
Zaterdag vond tegen middernacht een vechtpartij plaats in een snackbar aan de Prins Hendrikkade. Twee Snekers, 29 en 31 jaar oud, gedroegen zich volgens getuigen uitdagend en vervelend tegen een 24-jarige plaatsgenoot. Daaruit ontstond een vechtpartij, waarbij de 31-jarige verwondingen aan zijn been en lip opliep, waarvoor hij zich in het Sneker ziekenhuis moest laten behandelen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de 24-jarige verdwenen, maar deze meldde zich later alsnog bij de politie.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zuidertsraat. Van de auto werd een slot geforceerd, waarna een tas met onder meer een portemonnee met inhoud en een mobiele telefoon werd weggenomen. De 23-jarige eigenaresse uit Veenwouden deed aangifte.

Grou: onder invloed in sloot
Een 25-jarige inwoner van Grou is zondag omstreeks 03.15 uur in zijn woning aangehouden, nadat hij kort daarvoor onder invloed met zijn auto op de Reinderswei in een sloot was gereden. Surveillerende agenten waren door omstanders gewezen op de auto, waarbij niemand meer werd aangetroffen. De eigenaar werd in zijn woning aangetroffen en aangezien hij onder invloed was moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 690 ug/l, kreeg hij behalve een proces-verbaal een rijverbod voor 8 uren en werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Harlingen: aanhouding na belediging
Een 20-jarige Harlinger is zondag om 03.30 uur op het Franekereind aangehouden omdat hij twee politieagenten had beledigd. De Harlinger stak zijn middelvinger op naar een passerende politieauto en werd daarop door de inzittende agenten aangesproken. Nadat ze hem gewaarschuwd hadden en verder reden, stak de Harlinger echter nogmaals zijn middelvinger naar de agenten op. Hij werd daarop aangehouden wegens belediging.

Heerenveen: aanhouding na mishandeling
Een 39-jarige Heerenvener is zondag om 04.00 uur aangehouden, nadat hij bij een cafe aan de Gedempte Molenwijk een 49-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Deze was door de verdachte een aantal maal in het gezicht geslagen, toen hem de toegang tot het cafe werd ontzegd omdat het inmiddels was gesloten. Op grond van zijn signalement werd de verdachte korte tijd later op de Van Kleffenslaan door de politie aangehouden.

Leeuwarden: aanhouding na belediging
Een 37-jarige inwoner van Minnertsga is zondag om 04.40 uur op de Weaze aangehouden, omdat hij politiebambten had beledigd. De man had een politieauto de doorgang belemmerd. Toen een van de inzittende agenten hem wegduwde, vond de man het nodig de hitlergroet te brengen. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Jirnsum: aanrijding met letsel
Een 18-jarige Sneker is zondag omstreeks 04.00 uur bij een ongeval op de Butlanswei gewond geraakt. Het slachtoffer liep ineens de weg op, waarna hij werd aangereden door een personenbusje, dat werd bestuurd door een 52-jarige inwoner van Jirnsum. De Sneker werd met een hersenschudding per ambulance naar het MCL overgebracht.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Een 69-jarige automobilste uit Wyns heeft zaterdag om 11.50 uur bij een aanrijding op de Rengerslaan letsel opgelopen. De vrouw stond met haar auto langs de kant van de weg de schade van een eerdere aanrijding te regelen, toen een andere auto, bestuurd door een 48-jarighe inwoner van Delft, door de gladheid tegen haar auto aan reed. Ze liep daarbij een hoofdwond op, waarvoor ze per ambulance naar het MCL werd vervoerd.

Gorredijk: auto gestolen
Zondag werd tussen 00.55 en 01.40 uur een aan de Markstraat geparkeerde auto gestolen. Het betrof een rode Opel Kadett Hatchback met het kenteken XV-65-TV. De 34-jarige eigenaresse uit Jubbega deed aangifte.

Drachten: diefstal auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto gestolen die geparkeerd stond aan de Sint Jansberg. Het Betrof een zwarte Opel Kadett Hatchback met het kenteken TV-12-FF. De 52-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Joure: brievenbus vernield
Onbekenden hebben zaterdag tussen 22.00 en 22.30 uur een PTT-brievenbus met vuurwerk vernield. Een aantal poststukken in de brievenbus werd daarbij beschadigd. Deze zijn aan de PTT overgedragen.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...