Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsfonds vd Pers steunt herlancering NIW

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bedrijfsfonds voor de Pers

NIW ontvangt steun voor herlancering

24-dec-01

Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een aanvraag te honoreren van de stichting Nieuw Israëlietisch Weekblad voor de ondersteuning van een project gericht op de herlancering van het gelijknamige blad. Het besluit houdt in dat een bedrag van ten hoogste 605.500,- ( 274.764,-) voor het project in de komende jaren in de vorm van een subsidie beschikbaar wordt gesteld.

Het NIW is het oudste opinieweekblad van ons land en heeft zich volgens de uitgever in de thans 136 jaar van zijn bestaan ontwikkeld tot een weekblad dat een centrale positie inneemt in de Joodse gemeenschap in ons land en een cruciale rol vervult in de nieuwsvoorziening over Joodse aangelegenheden. De laatste jaren wordt het NIW ingehaald door een aantal maatschappelijke ontwikkelingen: de traditionele doelgroep is sterk vergrijsd, terwijl er te weinig aanwas van nieuwe leden is. Bovendien keren steeds meer Joden zich af van traditionele instanties, aldus het NIW. Om dit tij te keren is het NIW recentelijk opnieuw gelanceerd. Het NIW moest aantrekkelijker worden gemaakt voor de volgende generatie Joodse Nederlanders en voor diegenen die buiten de gemeenschap zijn opgegroeid. De inhoud is daartoe aan de ene kant lichter van toon geworden en aan de andere kant wordt er meer aandacht aan cultuur en aan alternatieve vormen van jodendom geschonken. Naast deze inhoudelijk wijzigingen is het blad ook gerestyled. Door middel van een marketingcampagne zullen de wijzigingen aan (potentiële) lezers worden duidelijk gemaakt. Om ook op het internet zichtbaar te worden en de jongere doelgroep te bereiken, streeft het NIW een intensieve samenwerking met joods.nl na. Via joods.nl wil het NIW de content aan een breder publiek aanbieden.

De website zal bovendien functioneren als servicepunt voor de abonnementenadministratie en gebruikt worden voor dossiervorming. Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 130 van de Mediawet dat het Bedrijfsfonds de mogelijkheid biedt financiële steun in de vorm van een uitkering voor een eenmalige reorganisatie te verstrekken indien de continuïteit van een persorgaan in gevaar is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie