Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Noord laatste berichten

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 24-12-2001
Mediaberichten 24 december (laatste berichten)

VENLO 113 pvs snelheidscontrole

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag bij een snelheidscontrole op de Weselseweg 113 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 779 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 110 km per uur, terwijl 60 km per uur is toegestaan.

SWALMEN Rijbewijs ingevorderd in het kader van Golfslag

SWALMEN Een 22-jarige inwoner van Tegelen heeft maandagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren in het kader van de actie Golfslag. De jongen werd enige tijd geleden gesignaleerd op de Peelveldlaan, toen hij met hoge snelheid een inhaalmanoeuvre wilde uithalen bij een automobilist die voor hem reed. Toen hij de politieauto zag onderbrak hij zijn actie, waarna hij met hoge snelheid voorbijreed. De manier waarop de autos passeerden deed de politieagenten vermoeden dat het om een wedstrijd ging. Beide bestuurders bleven namelijk snelheid vermeerderen, zodat de kans aanzienlijk was dat de inhaalmanoeuvre niet afgerond kon worden voordat beide voertuigen bij de nabijgelegen kruising met de Bosstraat bereikten. Als er tussentijds een tegenligger was gekomen, zou dat tot een zeer gevaarlijke situatie kunnen leiden. De kentekens van de betrokken werden zekerheidshalve genoteerd en bij het raadplegen van het systeem bleek dat de 22-jarige automobilist eerder op de weg was gesignaleerd met afwijkend rijgedrag. Dit was vastgelegd in het kader van de actie Golfslag. Deze actie richt zich op jeugdige automobilisten die door hun rijgedrag een groot verkeersgevaar betekenen voor andere weggebruikers. Tijdens surveillances worden meldingen verzamelt die vastgelegd worden in het systeem. Bij geconstateerde overtredingen volgt in eerste instantie een bekeuring, gevolgd door een waarschuwing middels een brief dat bij een volgend soortgelijk gedrag invordering van het rijbewijs volgt. Bij een geconstateerde snelheidsovertreding van meer dan 50 km per uur, moet de automobilist onmiddelijk zijn rijbewijs inleveren. De 22-jarige is een aantal keren uitgenodigd aan het bureau voor het afleggen van een verklaring, waaraan hij maandagmiddag pas voldeed. In overleg met justitie is zijn rijbewijs ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie