Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto- en tekstboek 'Henny Zelf'

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

HENNY ZELF, een foto- en tekstboek

"Het vijfde boek, is een boek dat helemaal van Henny zelf is, schrijft Michel, want deze keer wilde ze alleen meewerken als zij de totale controle kreeg over foto's en teksten."

Het leven van Henny is een leven vastgelegd in foto's. Het begon in 1977 met het fotoboek 'Neem nou Henny, zo maar een werkende jongere'. Henny, toen zestien jaar, werkte in een koekjesfabriek en had verkering met Pedro.

Fotograaf Michel Szulc-Kryzanowski volgde haar thuis, op het werk -achter de lopende band - op het vormingscentrum en samen met Pedro. Daarna verschenen 'Henny , een vrouw'; 'Henny, tien jaar uir haar leven' en 'Henny, een nieuw leven'.

Voor de fotograaf was het vreemd dat Henny dit keer de regie in handen had bij het maken van het boek. Alles wat in het boek staat is Henny's keuze en niet die van de fotograaf, art-director, journalist of tekst-editor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie