Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerstboodschap Minister De Grave van Defensie

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

portretten De Grave & Van Hoof

Kerstboodschap Minister De Grave en Staatssecretaris Van Hoof

24-12-2001

De periode rond Kerst en Jaarwisseling is voor de Krijgsmacht altijd bijzonder. Terwijl de meeste mensen in ons land zich opmaken voor viering in huislijke kring, terwijl we stilstaan bij vrede, verdraagzaamheid en saamhorigheid, zijn tal van Nederlandse militairen ver van huis juist ingezet voor die vrede. Meer dan 1500 militairen op missie in Bosnië-Herzegovina, Italië, Albanië, Kosovo, Macedonië, Eritrea, Moldavië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Afgelopen vrijdag nam de Ministerraad het besluit om nog eens tweehonderd militairen in Afghanistan in te zetten, gevolgd door manschappen en F-16´s in Kirgizië. In januari vertrekt een tweede fregat naar de Arabische Zee en een KDC-10 naar Quatar.

Het is ook een periode van terugblikken en vooruitzien, een periode van reflectie. Meer dan anders zijn we in deze donkere dagen met onze gedachten bij verwanten en vrienden die ver van huis hun taak vervullen. Meer dan anders denken we aan hen die deze maanden alleen door moeten, denken we aan collega's, aan vrienden en aan verwanten die tijdens hun werk gewond raakten, of erger nog, overleden.

Onze Krijgsmacht heeft zich dit jaar niet onbetuigd gelaten. Nederlandse eenheden klaarden onder vaak moeilijke omstandigheden overal - binnen en buiten ons land - de klus. Helaas is dat meer dan nodig. Ons land staat niet afzijdig. Nederland kent een actieve bijdrage op humanitair gebied. Menselijk leed stopt tenslotte niet bij landsgrenzen. Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen mag geen holle frase zijn, geen lied dat alleen gezongen wordt in huizen van overvloed.

Bij onze bezoeken aan diverse inzetgebieden hebben wij met eigen ogen kunnen zien met hoeveel professionaliteit en enthousiasme de Nederlandse Krijgsmacht zich aan zijn taken kwijt. Dat is hartverwarmend. Dat is iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Het is dan ook voor ons een groot voorrecht leiding aan de Defensie-organisatie te mogen geven.

Via dit medium willen wij alle Nederlandse militairen danken voor hun inzet en motivatie. Alle nu ingezette militairen en hun die binnenkort vertrekken, wensen we sterkte en succes. We kijken uit naar de dag dat zij behouden terugkeren. Moge hun missies slagen. Graag wensen wij alle defensiemedewerkers en hun verwanten een goed kerstfeest en een voorspoedig 2002 toe.

Frank de Grave, minister van Defensie
Henk van Hoof, staatssecretaris van Defensie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie