Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-12-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 24 december 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: dronken automobilist
Op de Provinciale weg N360 in Delfzijl heeft de politie zondagmiddag een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een politieman in burger zag de Groninger in zijn bestelauto rijden tussen Garmerwolde en Ten Boer. De man reed met hoge snelheid in de richting van Ten Post. De politieman gaf de rijrichting van de bestelauto, die inmiddels met een snelheid boven 150 km per uur reed, telefonisch door. Bij Appingedam kreeg de bestuurder een stopteken van een gewaarschuwde politiepatrouille. Hij stopte echter niet en verhoogde zijn snelheid om vervolgens met een snelheid van 130 km per uur (70 is ter plaatse toegestaan) in de richting van Delfzijl te rijden. Op de kruising met het Van de Kornputplein kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 1.22 promille alcohol uit. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Termunten: inbraak in renovatiewoning
In een renovatiewoning aan de Baamsum in Termunten is zaterdagnacht ingebroken. Via een provisorisch afgedichte deur en het vernielen van een binnendeur konden de daders binnenkomen. Ze namen gereedschappen met een waarde van ruim 1500 gulden mee. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
Een 35-jarige man uit Stadskanaal is zondagavond door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man bestuurde een auto en bleek bij een controle onder invloed van alcohol te verkeren. Hij weigerde bij de controle mee te werken aan een blaastest en rende op een gegeven moment hard weg. Hij kon te voet door de politie worden achterhaald en overmeesterd. Geboeid werd hij naar het politiebureau gebracht. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van
1.55 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ter Apel: Scooter tegen woning
Een 20-jarige scooterbestuurder uit Nieuw Weerdinge kwam er zondagavond goed vanaf, nadat hij met zijn onbestuurbaar geworden vehikel tegen de gevel van een woning aan de Viaductstraat in Ter Apel botste. Hij reed aanvankelijk over de Hoofdstraat en wilde op een gegeven moment de Westerstraat inrijden. Op dat moment echter bleef de gashandel hangen. Noodmaatregelen hielpen niet. Door het aantrekken van de rem vloog hij uit koers en botste vervolgens tegen de gevel van de woning. Het voertuig raakte flink beschadigd De chauffeur kwam met de schrtik vrij.

Oldekerk/Noordwijk: Snelheidscontroles
Op de Munnikeweg bij Oldekerk zijn zondagmorgen 190 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 34 te hard. De hoogst genoteerde reed 101 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Noorderweg in Noordwijk zijn zondagmiddag 395 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 100 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 98 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan.

Aduard: alcomobilist
Een 43-jarige automobilist uit Aduard is zondagavond in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie trof de man aan op de Heereweg en constateerde dat hij nagenoeg de gehele rijbaanbreedte nodig had. Onderzoek gaf aan dat de man dronken was. Hij bleek 1.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winsum: gebouw Scouting vernield
Het onderkomen van Scouting Winsum is het afgelopen weekend vernield. Zondagmiddag constateerde een van de leiders dat er onder meer drie ramen waren ingegooid en dat er enkele waterkranen waren verbogen. Tevens was er vuurwerk afgestoken in het gebouw. De leider heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: pizzabezorger beroofd
Een 17-jarige pizzabezorger is zondagavond op de Van der Hoopstraat in Groningen beroofd van een kleine som geld door twee onbekende mannen. Op het moment dat hij een bestelling wilde afleveren werd hij plotseling bedreigd door de twee en na een vechtpartij gedwongen het geld af te geven. Nadat het slachtoffer er in slaagde weg te komen verdwenen de twee mannen op zijn bromfiets. De bromfiets werd even later in de omgeving teruggevonden. Van de mannen ontbreekt elk spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie