Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 12.00 uur) Maandag 24 december 2001

Geleen; rijden onder invloed
Zondag 23 december hield de politie rond 19.00 uur op de Rijksweg Noord te Geleen een 23-jarige automobilist uit Geleen aan, die onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde.
De aandacht van een surveillance-auto van de politie werd getrokken door een auto die zich hevig slingerend over beide weghelften voortbewoog. De politie gaf een stopteken, dat door de automobilst genegeerd werd. Ook toen de politie haar zwaailichten aanzette, reageerde de man niet. De surveillance-auto haalde hierop de auto in en gaf de bestuurder opnieuw een volgteken, waar wel op werd gereageerd. Toen de politie de automobilst aansprak, zagen zij dat deze bloeddoorlopen ogen had en rook naar drank. De man werd een blaastest afgenomen, die aangaf dat er drank in het spel was. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze analyse gaf een promillage van 1,6 promille aan. De man kreeg een proces verbaal en werd in het kader van snelrecht gedagvaard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Stein; inbraak in woning
Zondag 23 december werd tussen 06.00 en 06.30 uur ingebroken in een woning aan de Ganzenweide in Stein. De dief verschafte zich toegang via de garage en ontvreemdde verschillende waardevolle spullen uit het huis.
De bewoonster van het huis werd rond 06.30 uur gewekt door geluiden in haar huis. Zij hoorde een deur open en dicht gaan en vervolgens iemand de trap opkomen. Ook zag zij het schijnsel van een zaklantaarn. Toen de inbreker doorkreeg dat zijn aanwezigheid ontdekt was, ging hij er vandoor. Het bleek dat de dader binnengedrongen was via de garage. Ontvreemd werden o.a. CDs, de CD-speler, een videocamera, een beurs en een GSM.

Geleen; bezit vuurwapens
Maandag 24 december controleerde de politie rond 02.10 uur op de Hofkamp in Geleen een auto met vijf inzittenden, omdat de bestuurder geen gordel droeg. Tijdens het praten met de bestuurder, zagen de agenten dat er een houder voor een vuurwapen in de auto lag. Bij een standaardcontrole van de auto werd een geladen pistool gevonden. De verdachten, allen tussen de 18 en 25 jaar, werden overgebracht naar het hoofdbureau.
Na het in het oog krijgen van de patroonhouder werden de inzittenden en de auto uitgebreid gecontroleerd. Bij het fouilleren van de verdachten werden geen wapens aangetroffen. Wel vond de politie bij het doorzoeken van de auto een geladen pistool in het dashboardkastje. Op de vraag wie de eigenaar van het wapens was, kreeg de politie als antwoord dat die niet bij de groep was. Alle inzittenden van de auto werden aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau. Hier werden zij ingesloten. Vuurwapen en houder werden in beslag genomen. Bij nader onderzoek van het voertuig werd in de kofferruimte nogmaals een patroonhouder gevonden. Ook deze werd in beslaggenomen. Tegen de verdachten wordt een proces verbaal opgemaakt. De verdachten zijn een 21-jarige inwoner van Siegen (Dl.), een 18-jarige inwoner van Badlaasphe (Dl.), een 25-jarige inwoner Bad-Berleburg (Dl.) en een 23-jarige en een 20-jarige man, beiden eveneens uit Bad-Berleburg. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie