Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht brengt hulpgoederen Afghanistan naar Italië

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

KDC-10

Luchtmacht brengt hulpgoederen Afghanistan naar Italië

24-12-2001

Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht brengt donderdag (27 december) 19 ton medische uitrusting en materialen van ons land naar de Italiaanse vliegbasis Brindisi. Het gaat om 20 "Emergency Health Kits" en 150 "Burns Dressing Kits", die op verzoek van de World Health Organisation van de Verenigde Naties met spoed naar Mazar in Afghanistan vervoerd moeten worden. Het transport vanaf de Italiaanse vliegbasis Brindisi naar Mazar wordt geregeld door de Verenigde Naties.

Het medisch materiaal wordt vandaag afgeleverd op de vliegbasis Eindhoven. De hulpgoederen worden naar Brindisi overgebracht en vandaar samen met andere humanitaire vracht met door het United Nations Joint Logistics Centre gecharterde vliegtuigen verder vervoerd naar Afghanistan. Het KDC-10 toestel, afkomstig van het 334-Squadron van de Koninklijke Luchtmacht, keert donderdagavond terug naar zijn thuisbasis. Vorige week bracht een C-130 Hercules van dit squadron hulpgoederen naar Dushanbe in Tadzjikistan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie