Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder treinen Vlaanderen tussen Kerst en Nieuwjaar

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

13/12/01

Minder treinen tussen Kerst en Nieuwjaar

In de periode tussen Kerst en Nieuwjaar is in een aantal bedrijven traditioneel minder activiteit. Voor velen is dit een uitgelezen moment om een korte vakantie te nemen. In deze periode zitten de treinen ook minder vol.

Op maandag 24 en 31 december rijden de treinen zoals op een zondag. Enerzijds betekent dit dat ten opzichte van de dienstregeling door de week, de P-treinen (piekuurtreinen) niet zullen rijden. Anderzijds zal het basisaanbod van IC-, IR- en L-treinen op de meeste lijnen gevoelig verschillen van dat op werkdagen, zowel het aantal treinen als hun dienstregeling.

Op deze twee dagen zullen bepaalde treinen met verhoogde capaciteit rijden. Concreet gaat het om de treinen op de drukste lijnen waar het basisaanbod mogelijk niet toereikend zou zijn.

Op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 december rijden de treinen volgens de gewone dienstregeling op werkdagen.
De meeste P-treinen zullen echter geschrapt worden. Van de ruim 600 P-treinen die op een gewone weekdag rijden zullen er slechts enkele behouden blijven, namelijk op die lijnen waar enkel P-treinen rijden en op de drukste lijnen.

Meer bepaald gaat het om:

* de trein Aarschot (vertrek 6h46) - Brussel-Schuman en zijn terugreis Brussel-Schuman, (vertrek 16h07) - Hasselt, een derde P-trein blijft ook behouden tussen Hasselt (6h52) en Leuven (7h42), waar hij wordt samengevoegd met de IC-trein naar Knokke/Blankenberge;

* drie treinen in elke richting tussen Aalst (vertrek om 7h41, 12h06 en 16h57) en Burst (vertrek om 7h41, 12h36 en 17h22);
* een trein in elke richting tussen Gent St.-Pieters (vertrek om 7h17) en Schaarbeek (vertrek om 16h31);

* een trein in elke richting tussen Oostende (vertrek om 6h23) en Schaarbeek (vertrek om 17h06);

* twee treinen in elke richting tussen Oudenaarde (vertrek om 6h10 en 7h10) en Schaarbeek (vertrek om 16h00 en 16h50);
* vier treinen in elke richting tussen Gembloux en Jemeppe-sur-Sambre (of Tamines);

* treinen in beide richtingen die de stopplaatsen Ville-Pommeroeul, Harchies, Maubray en Froyennes aandoen tussen Saint-Ghislain en Moeskroen.

Op deze drie dagen zullen bepaalde IC-, IR of L-treinen bepaalde uitzonderlijke stops doen om zo geschrapte treinen te vervangen. Dit is het geval in Etterbeek, Diegem, Zaventem, Aarsele, Landskouter, Waterloo, Profondsart, Froyennes, Obaix-Buzet, Ham-sur-Sambre, Beignée en Pry.

De samenstelling van een dertigtal treinen die tijdens de piekuren rijden op lijnen waar veel P-treinen zijn geschrapt, zal versterkt worden.

Middelen om de klanten goed te informeren

De pendelaars die in deze eindejaarsperiode toch geen vakantie hebben, moeten uiteraard goed geïnformeerd worden, opdat ze niet voor verrassingen zouden komen te staan. Daarom tracht de NMBS hen langs volgende kanalen te bereiken:

* ongeveer een week voor Kerstmis worden in de stations blauwe affiches opgehangen;

* in alle stations zal in diezelfde periode een brochure beschikbaar zijn;

en tussen 19 en 21 december wordt deze boodschap in de stations verspreid via de geluidsinstallatie en de televisieschermen (in de stations die daarmee zijn uitgerust).

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie