Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

72 uur Kerstwake in Deventer op Kerstavond

Datum nieuwsfeit: 24-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

72 uur Kerstwake in Deventer

Persbericht


Deventer, zondag 16 december 2001 - Initiatiefgroep Deventer Voor Vrede start op Kerstavond een voor Nederland unieke actie: een permanente vredeswake van 72 uur bij het Albert Schweitzer-monument op de Brink. De actie wordt maandag- en donderdagavond in- en uitgeleid met een fakkelwake. Leden en medestanders van ID Voor Vrede zullen er drie etmalen lang in 'ploegendienst' dag en nacht de wacht houden bij de symbolische Vredesvlam, een kaarsje dat al anderhalve maand lang bij het monument brandende wordt gehouden. Sinds 1 november worden vanaf die plek iedere donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur vredeskaarsjes uitgedeeld onder het winkelend publiek. De Vredesvlam staat symbool voor vier thema's die verband houden met de gebeurtenissen sinds de aanslagen van 11 september:


* geweld roept tegengeweld op en is daarom geen middel voor duurzame conflictoplossing;

* neem de voedingsbodem voor terrorisme weg - help armoede en onrecht de wereld uit;

* solidariteit met alle slachtoffers van de geweldsspiraal;
* verdraagzaamheid in Deventer en wereldwijd: creëer geen nieuwe vijandbeelden.

De Initiatiefgroep kiest juist de kerstdagen om de permanente vredeswake te houden, om aan te geven dat de dan veelbezongen wens 'Vrede Op Aarde' juist ook persoonlijke inzet en verantwoordelijkheid van ieder individu vraagt. Met het voortzetten van de actie op de dag ná Tweede Kerstdag brengen de deelnemers tot uitdrukking dat het uitspreken van vrome wensen tijdens de kerstdagen wat hen betreft consequenties dient te hebben voor het denken en doen na afloop van de feestdagen.

Op maandagavond 24 december (Kerstavond) start de actie om 20.00 uur met een fakkelwake. Vanaf dat moment zullen de vredesactivisten hun post innemen. Op donderdagavond 27 december om dezelfde tijd wordt de actie afgesloten met wederom een fakkelwake. de Initiatiefgroep Deventer Voor Vrede nodigt iedereen uit bij deze gebeurtenissen aanwezig te zijn.

Degenen die gedurende korte of langere tijd willen waken bij de Vredesvlam, kunnen zich aanmelden door te bellen naar telefoonnummer 0570-649891 of 0570-676166 of een e-mailtje sturen naar (idvoorvrede@hotmail.com).

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie