Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 25-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 25-12-2001

1e Persbericht 25 december 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Zeelsterstraat is dinsdagochtend rond 00.40 uur een 58-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden nadat hij probeerde de woning van zijn 52-jarige ex-vriendin binnen te komen. De man weigerde om weg te gaan bij de woning op verzoek van de politie. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Eindhoven: Verdachte na brandstichting aangehouden Op de binnenplaats van een gebouw aan de Elzentlaan is dinsdagochtend rond 3.00 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een pand aan de Elzentlaan. De gealarmeerde politie heeft het vuur zelf kunnen doven en trof de verwarde verdachte aan in het pand. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na openbreken auto Na een inbraakmelding in een geparkeerde auto op het Stationsplein heeft de politie maandagavond een onderzoek in de omgeving ingesteld. Rond 18.30 uur konden op de Stationsweg twee verdachten, een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats en een 32-jarige Eindhovenaar, aangehouden worden. De 32-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Getuigen zagen dat twee verdachte mannen een auto aan het openbreken waren. Toen de getuigen de mannen hierop aanspraken werden ze door hen bedreigd. Een van de getuigen kreeg een klap in het gezicht. Hierop liepen de inbrekers weg. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Meisjes lastig gevallen
Op de Locatellistraat zijn maandag rond 18.00 uur twee meisjes uit Eindhoven (13 en 14 jaar) lastig gevallen door een onbekende man. De meisjes liepen met een fiets met een lekke band over de Locatellistraat toen ze plotseling aangesproken werden door een man op een fiets. Hij vroeg of ze hulp nodig hadden. De meisjes bedankten voor het aanbod. Hierop vroeg de man of hij de meisjes aan mocht raken. Hij betastte de billen van het 13-jarige meisje en verdween. Het gaat om een man met een donker uiterlijk, ongeveer 30 jaar en kort zwart haar. Hij droeg een oranje jas.

Eindhoven: Tas uit fietstas gestolen
Op het Winkelcentrum Woensel is maandagmiddag rond 17.00 uur de tas van een 54-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw liep met haar fiets in de hand over het Winkelcentrum Woensel. Ze had haar tas in de fietstas gestopt. Plotseling passeerde een man op de fiets haar. Tijdens het passeren stootte de man haar aan. Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar tas met daarin een rijbewijs, een legitimatiebewijs, een portemonnee, twee brillen, een GSM en een agenda gestolen waren.

Eindhoven: Betrapt terwijl rijbewijs is ingevorderd Op de Locatellistraat heeft de politie maandavond rond 19.00 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven staande gehouden. Hij werd als bestuurder van een auto betrapt terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij gedroeg zich vervelend tijdens de staande houding en is hierop overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Marathonloop is maandagavond rond 20.10 uur een 53-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel. Een ademanalyse wees een promillage van 1,95 uit. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man reeds eerder was ingevorderd. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak en mishandeling
In een woning aan het Beugelsplein is maandagavond rond 22.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in de woning van zijn 22-jarige ex-vriendin en mishandeling. Toen het 22-jarige slachtoffer thuis kwam trof zij haar ex-vriend binnen aan. Hij was binnengekomen door een balkondeur open te breken. De verdachte ex-vriend weigerde op haar verzoek de woning te verlaten en sloeg en schopte haar. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Brand in woning
Dinsdagochtend rond 4.45 uur is brand ontstaan in een woning aan de Houtse Parallelweg. De 82-jarige bewoonster is wakker geworden van de brand en kon op tijd de woning verlaten. De oorzaak van de brand is nog bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Budel Dorplein: Langslepende ruzie met fatale afloop Maandagmiddag rond 16.00 uur werd een 59-jarige man in zijn woning in Budel Dorplein zwaar gewond aangetroffen door zijn vrouw. De politie stelde direct een onderzoek in en kon rond 16.30 uur een 59-jarige verdachte uit Budel Dorplein aanhouden. Beide personen hadden eerder die dag ruzie met elkaar gehad. Hierbij is het slachtoffer met een zwaar voorwerp geslagen waardoor hij ernstig hersenletsel opliep. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis in Weert. Hier is hij dinsdagochtend aan zijn verwondingen overleden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deurne: Automobilist botst tegen verkeersbord
Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 46,7, is maandagavond rond 22.45 uur een 24-jarige automobilist uit Delft de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor reed hij de sloot in en kwam vervolgens met zijn auto tegen een verkeersbord tot stilstand. De man en een passagiere (leeftijd en woonplaats onbekend) zijn door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze liepen geen ernstige verwondingen op.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Spaarpot is maandagavond tussen 21.20 en 21.40 uur een paar honderd gulden gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het gebouw te vernielen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie