Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal tangofestival in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
TANGOMAGIA IV - INTERNATIONAAL TANGOFESTIVAL IN AMSTERDAM op 27, 28, 29 en 30 december 2001

Het dansen van de Argentijnse tango is al jarenlang een internationale aangelegenheid. Overal ter wereld worden jaarlijks terugkerende festivals georganiseerd. Ook in Nederland wordt de tango al 15 jaar gedanst, er zijn vele scholen, enthousiaste beoefenaars en uitstekende docenten. Inspelend op deze ontwikkelingen, is Stichting Zandunga Tangoproductions in 1998 begonnen met het organiseren van een jaarlijks terugkerend, internationaal festival voor Argentijnse tango.

TANGOMAGIA 2001

Eind december 2001 zal het vierde TANGOMAGIA winterfestival plaatsvinden. Door de toenemende belangstelling in ons land voor alle wat met Argentinië te maken heeft, ook in verband met het aanstaande huwelijk van onze kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta (in de Beurs van Berlage waar een maand voor deze gebeurtenis, het Tangomagia festival zal plaatsvinden!) verwachten wij dit jaar meer belangstellingbij publiek en pers, en meer deelnemers dan ooit. Gedurende 4 dagen en 4 nachten, op 27, 28, 29 en 30 december, zullen vier wereldberoemde dansparen uit Buenos Aires en een danspaar uit Europa workshops geven en optredens verzorgen, waaronder een shows op 27 december in De Meervaart en op 29 december in de Beurs van Berlage. Het wereldwijd bekende orkest Color Tango uit Buenos Aires zal deze optredens en de tangosalons begeleiden. Ook op 28 december in De Meervaart, en in Theater de Krakeling op 30 december zullen tangoshows plaatsvinden, terwijl de muziek verzorgd zal worden door de bekende Argentijnse d.j. Diego "El Pájaro" Riemer. Verder is er een dagelijks, gratis toegankelijk tango-café in het Golden Tulip Barbizon Palace. Wederom worden vele honderden dansers uit zowel binnen- als buitenland verwacht, en is er elke avond volop gelegenheid om te dansen op de muziek van orkest en d.j. Alle informatie over het festival-programma kunt u vinden op onze website: www.tangomagia.com

Introductiecursus
Ook dit jaar wordt voorafgaande aan het festival een unieke stoomcursus aangeboden voor hen die de Argentijnse tango nog niet beheersen. Wellicht een prachtige kans om zich voor te bereiden voor de komende tangofestiviteiten? Aanvang introductiecursus: 14 december, info: Marijke de Vries, tel. 020-6751440. TANGOMAGIA IV wordt onder andere gesponsord door het Prins Bernhard Fonds, het ThuisKopie Fonds, de regering van Argentinië (secretariaat van Toerisme) en het Golden Tulip Barbizon Palace. TANGOMAGIA 1998 EN 1999
In 1998 organiseerde Zandunga Tangoproductions het eerste Nederlandse internationale tangofestival in Amsterdam. Tijdens drie dagen tussen Kerstmis en oud en nieuw gaven de bekendste maestros en maestras uit Buenos Aires workshops Argentijnse tango, en verzorgden optredens op Zandunga's sfeervolle tangosalons, onder andere in Club RoxY. Sindsdien hebben nog twee succesvolle, vierdaagse festivals met bekende tango-orkesten en beroemde Argentijnse dansparen plaatsgevonden. Tijdens de salons werd gedanst door honderden tangodansers waarvan zeker de helft uit alle delen van de wereld naar Amsterdam was gekomen om deel te nemen aan de festivals, met in 1999 twee grote salons gehouden in de Escape Venue, die allebei zeer druk bezocht werden en in 2000 o.a. salons in Marcanti Plaza, Club More en Panama waarbij we weer een groter aantal deelnemers zagen (ongeveer 1500) en een toenemende belangstelling van de media.

TANGOMAGIA I, II en II werden onder andere gesponsord door de Argentijnse Ambassade, Anjerfonds Amsterdam, Iberia /Aerolineas Argentinas, Prins Bernhard Fonds, Dienst Welzijn Amsterdam, ThuisKopie Fonds.

Stichting Zandunga Tangoproductions
e-mail: zandunga @xs4all
website: www.tangomagia.com

Contactpersoon: Marijke de Vries
Albert Cuypstraat 241, 1073 BH Amsterdam
tel: 020-6751440 gsm: 06-21263373 fax: 020-6732242

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie