Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Asten zoekt getuigen tragisch verkeersongeval op A67

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 27-12-2001
2e Persbericht 27 december 2001

2e Persbericht 27 december 2001

Asten: Dringend op zoek naar Belgische getuigen van tragisch verkeersongeval

De politie van de afdeling Deurne-Asten-Someren is dringend op zoek naar Belgische getuigen van het tragische verkeersongeval dat dinsdagavond op de A67 ter hoogte van de afslag Asten heeft plaatsgevonden. De mogelijke Belgische getuigen reden in een witte, oud model, camper en hebben waarschijnlijk het ongeluk zien gebeuren.

Ook is de politie op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de rode Duitse auto die bij het ongeluk was betrokken. De afdeling Deurne-Asten-Someren is bereikbaar via 0900-8844. De 30-jarige Duitser die naar aanleiding van het ongeluk is aangehouden wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter commissaris. Door nog onbekende oorzaak zijn dinsdagavond rond 22.30 uur op de A67, rijrichting Eindhoven, ter hoogte van de afslag Asten, een Duitse auto en een Nederlandse auto met elkaar in botsing gekomen. Eén van de slachtoffers, de hoogzwangere 26-jarige M. Kafuti uit Best, is hierdoor om het leven gekomen. De inzittenden van de Nederlandse auto, een 40-jarige man en zijn 26-jarige echtgenote uit Best, zijn uit de auto geslingerd door de aanrijding. Hun voertuig is van de weg geraakt, in een sloot terechtgekomen en vervolgens via de sloot op de vluchtstrook van de A67 tot stilstand gekomen. Even verderop werd de Duitse auto met daarin een 30-jarige Duitse bestuurder aangetroffen. De vrouw en de man uit Best zijn overgebracht naar het ziekenhuis in respectievelijk Geldrop en Helmond. De vrouw was hoogzwanger. De baby is dood geboren. De moeder, de 26-jarige M. Kafuti, is later in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Haar man liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij mocht na behandeling vandaag het ziekenhuis weer verlaten. De 30-jarige Duitser is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond. Daar is hij na behandeling aangehouden. Bij de verdachte is een urineproef afgenomen om te onderzoeken of hij gebruik heeft gemaakt van verdovende middelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie