Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe schriftelijke cursus 'stoppen met roken'

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MIX MEDIA

Stoppen met roken - nu ook schriftelijk

Stoppen met roken, nu ook schriftelijk

Wie wil stoppen met roken, kan kiezen uit een groot aantal middelen en cursussen. Deze maand komt daar een nieuw hulpmiddel bij: een schriftelijke cursus, waarin de 'stopper' stap voor stap zijn verslaving kan overwinnen. Gewoon thuis en binnen zes weken.

Elk jaar weer nemen honderdduizenden Nederlanders zich voor om 'nu écht te stoppen met roken'. Met wisselend succes. Sommigen lukt het inderdaad om radicaal te stoppen. Anderen missen de gezelligheid van het roken of krijgen last van hevige ontwenningsverschijnselen. Ze voelen zich onrustig en nerveus en steken toch maar weer een sigaret op.

Velen hebben al van alles geprobeerd: nicotinepleisters of nicotinekauwgom, acupunctuur, middelen van de huisarts, cursussen... Niets heeft tot nu toe geholpen. Of ze zijn wel een poosje gestopt, maar zijn na verloop van tijd toch weer gezwicht.

Voor iedereen die nu écht definitief wil stoppen, heeft de redactie van het maandblad GezondheidsNieuws met veel zorg een schriftelijke cursus gemaakt. Hierin worden 'stoppers' gedurende zes weken stap voor stap begeleid. Hoofdredacteur Ben van Nootdorp: 'Er zijn natuurlijk diverse cursussen op dit gebied. Maar vrijwel altijd moet je daarvoor naar een of meer bijeenkomsten. Deze cursus is schriftelijk. Je kunt het gewoon thuis doen. Het lesmateriaal staat boordevol praktische adviezen, gebaseerd op de kennis en ervaringen van artsen en therapeuten die al velen van het roken hebben afgeholpen. Ook mensen die al eerder stopten met roken vertellen hun ervaringen. Die zijn heel herkenbaar en geven een flinke steun in de rug. De cursus is positief geschreven. We gaan niet zozeer in op de nadelen van roken, maar benadrukken vooral de voordelen die het heeft om te stoppen, zoals een betere conditie en een gezonder uiterlijk.'

De schriftelijke cursus 'Stoppen met roken' is opgesplitst in zes weken. De eerste drie weken bouwen optimale motivatie op om naar het stopmoment toe te groeien. In week vier is het dan zo ver: de laatste sigaret wordt uitgedrukt. Week vijf en zes zorgen voor het volhouden en het omgaan met ontwenningsverschijnselen. Alles kan gewoon thuis worden uitgevoerd, maar cursisten kunnen voor persoonlijke hulp onbeperkt gebruikmaken van de speciale 'Stoppen met roken-infolijn'.

Voor informatie: www.gezondheidsnieuws.nl/smr of tel. 0341-438570.

/////

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie