Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weekbericht week 51 Bloemenveiling Holland: Snijbloemen

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 51 2001: Snijbloemen

De aanvoer van snijbloemen lag in de laatste week voor de kerstdagen beduidend hoger dan de voorgaande week. Ruim 62,5 miljoen stelen werden aangevoerd voor de klokken van veilcentrum Naaldwijk. De middenprijs kwam daarbij uit op 69 cent, wat 7 cent hoger is in de week ervoor. Met name de kleuren rood en wit doen het rond de kerstdagen erg goed en er was daarom ook een duidelijk verschil te zien tussen de prijsvorming van de verschillende cultivars, hoewel deze voor zo goed als alle producten de afgelopen week steeg.

De hoogste prijzen werden in het begin van de week gehaald, met de hoogste middenprijs op dinsdag. Daar werd een totale middenprijs snijbloemen gehaald van 75 cent. Hoewel de prijsvorming goed was, lag de middenprijs vorig jaar op 76 cent gemiddeld in de laatste week voor de kerst. Een lagere aanvoer en een hogere vraag, zorgden in 2000 voor een betere prijsvorming.

Buiten de Anthurium en Cymbidium, brachten de afgelopen week ook de geplozen Chrysant, de Lelie, de Nederlandse grootbloemige Roos en de groobloemige Gerbera meer dan een gulden op. Er werden ca. 971.000 stelen geplozen Chrysant aangevoerd in week 51, wat bijna 6% meer is dan in 2000. De middenprijs kwam daarbij uit op 1,35 (1,13 in week 50), terwijl deze in 2000 lag op 1,37.

Van de Lelie Aziatische Hybride werd er bijna een kwart minder stelen aangevoerd (668.000 stelen), waarbij de prijs uitkwam op 1,41. Vorig jaar lag de middenprijs op 1,00. De Longiflorums kwamen dit jaar met bijna 900.000 stelen uit op 94 cent. Vorig jaar werden er 3% minder stelen aangevoerd en lag de middenprijs op 85 cent.

De middenprijs van de Nederlandse grootbloemige roos kwam uit op 1,12. Hoewel deze vorig jaar op 1,55 lag, is er dit jaar ruim 43% meer stelen aangevoerd. De middenprijs van grootbloemige rozen totaal, inclusief import, kwam uit op 88 cent. Tenslotte de grootbloemige Gerbera: De middenprijs van de grootbloemige Gerbera kwam uit op 1,17. Vorig jaar lag deze middenprijs op 1,21. Hoewel er 1% minder grootbloemigen zijn aangevoerd dit jaar, zijn er daarentegen bijna 18% meer kleinbloemigen aangevoerd. Daarvan kwam de middenprijs uit op 64 cent (76 cent vorig jaar).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie