Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagochtend 27 december 2001
10:26 donderdag 27 december 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot zaterdagmiddag 17.00 uur)

HIGH ACHTER HET STUUR
Hollandscheveld
Tweede Kerstdag omstreeks 6.30 uur controleerde de politie een 20-jarige automobilist uit Coevorden op de Riegshoogtendijk, vanwege opvallend en slingerend rijgedrag. Nadat hij aan de kant was gezet bleek hij niet helemaal bij zijn positieven. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde, is van hem een bloedproef genomen.

WONINGINBRAAK
Assen
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Mastmakerstraat. De daders kwamen binnen via het balkon. Uit een kluis, die werd opengebroken, is een bedrag aan geld gestolen. De 50-jarige bewoner deed aangifte.

AANGEHOUDEN NA ZWAAIEN MET PISTOOL
Assen
Woensdagnacht omstreeks 2.15 uur zag een automobilist een andere auto in het centrum rijden waarvan de passagier met een pistool in zijn hand buiten de auto zwaaide. Hij belde de politie en kon deze naar de auto loodsen. De auto werd op de Oostersingel stilgezet, waarna de passagier en de bestuurder werden aangehouden. In de auto werd een namaakpistool aangetroffen dat in beslag werd genomen. Tegen de beide aangehouden verdachten, 17 en 19 jaar oud en afkomstig uit Assen, wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake de Wet Wapens en Munitie.

GEREANIMEERD
Emmen
Eerste Kerstdag werden twee medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg Emmen tijdens hun surveillance geconfronteerd met een onwel geworden man in de Picardstraat. De man was buiten bewustzijn geraakt in zijn woning. De toezichthouders begonnen direct met reanimatie, en waarschuwden per portofoon de ambulance. Ambulancepersoneel nam de reanimatie later over en bracht de man, die inmiddels weer zelf ademde en hartslag vertoonde, naar het Scheperziekenhuis.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie