Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermindering ziekteverzuim via nieuwe CAO's

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 20011227 Homepage: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid locatie: inp/2001/12/27/t028.htm titel: Vermindering ziekteverzuim via nieuwe CAO's url: www.caop.nl/actueel/2001/20011227.shtml Arnold zegt: CAOP Persberichten - index Titelbalk gaf: Centrum Arbeidsverhoudingen | Actueel Afzender is: Homepage: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (27 december 2001)

Vermindering ziekteverzuim en WAO-instroom door middel van maatregelen in nieuwe CAO's

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het ziekteverzuim en de instroom in de WAO tegengaan door effectieve maatregelen op te laten nemen in nieuwe CAO's. In verband daarmee heeft hij vandaag een adviesaanvraag gestuurd naar de Stichting van de Arbeid.

In de adviesaanvraag verzoekt de minister de werkgevers- en werknemers-organisaties die in de Stichting van de Arbeid vertegenwoordigd zijn om voor 1 maart 2002 met een plan van aanpak te komen om op effectieve wijze in de bedrijven het ziekteverzuim en de WAO-instroom te verminderen. Het gaat daarbij om maatregelen die werkgevers en werknemers afspreken in het kader van de nieuwe CAO's, waarover thans onderhandelingen lopen dan wel binnenkort plaatsvinden.

Minister Vermeend wijst erop dat een effectieve aanpak van het ziekteverzuim en het voorkomen dat werknemers in de WAO terecht komen het snelst en het best kunnen worden gerealiseerd door een individuele benadering van werknemers in een zo vroeg mogelijk stadium van het ziekteverzuim. In de adviesaanvraag schrijft de minister dat in situaties waarin een werknemer zijn oorspronkelijk werk niet of niet goed meer kan verrichten, het gewenst is dat er wordt gezocht naar ander werk in de onderneming zelf of elders in de bedrijfstak.

De minister signaleert ook dat er grote verschillen zijn in ziekteverzuim en WAO-instroom tussen bedrijven en bedrijfstakken. Door in nieuwe CAO's de best mogelijke aanpak af te spreken, kunnen werkgevers en werknemers het ziekteverzuim en de instroom in de WAO substantieel verminderen.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie