Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Financieele Dagblad vernieuwt zich met komst van euro

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HET FINANCIEELE DAGBLAD

Het financieele Dagblad. Een nieuwe munt. Een vernieuwde krant

Donderdag 27 december 2001 - Het Financieele Dagblad grijpt de invoering van de euro aan om de krant ingrijpend te vernieuwen. De f blijft in het logo staan omdat de krant haar wortels niet verloochent. Maar verder verandert er per 2 januari veel. De berichtgeving over de verdere eenwording van Europa wordt versterkt, terwijl er daarnaast meer aandacht zal zijn voor de internationalisering van de economie.

Ondernemen in Europa
In het eerste katern zal meer aandacht besteed worden aan de ontwikkelingen in Europa. Op de nieuwe, dagelijks verschijnende pagina 'Ondernemen in Europa' worden de economische en politieke ontwikkelingen in Europa vertaald naar de alledaagse realiteit van Nederlandse bedrijven en beleidsmakers. Nieuws en achtergronden over het ondernemingsklimaat in Europa staan centraal op deze pagina. Fiscale maatregelen, mededingingsbesluiten en Brusselse richtlijnen worden getoetst op hun effecten voor bedrijven en beleggers.

Beurs en Bedrijf
In het vernieuwde tweede katern van de krant zal de berichtgeving over beurzen en bedrijven worden samengebracht. Daarmee onderstreept Het Financieele Dagblad het feit dat de strategie en de financiering van bedrijven steeds meer in elkaars verlengde liggen. Op de voorpagina van het katern 'Beurs&Bedrijf' zal dagelijks een sectorverhaal verschijnen, waarin de belangrijkste ontwikkelingen rond Nederlandse en internationale bedrijven in een internationaal perspectief worden geplaatst.

Beleggen
Nieuw in de krant is ook de pagina 'Beleggen' die dagelijks op pagina 2 van Beurs& Bedrijf zal verschijnen. Hier zullen de financieel-economische ontwikkelingen dagelijks worden bekeken vanuit het perspectief van de grote of kleine belegger. In de rubriek 'Boven de markt' staat een opmerkelijke ontwikkeling op de beurs centraal. In achtergrondverhalen en analyses wordt ingegaan op verschillende aspecten van het beleggen. Ook vindt de lezer hier dagelijks korte samenvattingen van analistenrapporten, met daarin de actuele inzichten van researchers van de toonaangevende financiële instellingen uit binnen- en buitenland.

Koersen FD 300
Met de komst van de euro willen beleggers bedrijven in verschillende landen sneller kunnen vergelijken. Daarom verschijnt het FD-sectoroverzicht van de 300 meest toonaangevende internationale bedrijven, dat tot nu toe alleen op maandag werd gepubliceerd, voortaan dagelijks. Hier wordt de winstgroei bij ABN Amro afgezet tegen ontwikkelingen bij concurrenten als Deutsche Bank en JP MorganChase. Ook de beurswaardering voor Randstad en Vedior komt dagelijks in relatie te staan tot 'peer group'-bedrijven als Adecco en Manpower.


---
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Fred Bakker, hoofdredacteur Het Financieele Dagblad Tel: 020 -5928711

27 dec 01 13:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie