Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 27-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP; 13.15 u) Donderdag, 27 december 2001

District Maastricht

Maastricht, vals geld uitgever aangehouden:
Een 23 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 26 december 2001 aangehouden nadat hij in een café in het centrum van Maastricht een vals bankbiljet van fl. 100 uitgaf. Hij bleek bij zijn aanhouding nog eens 10 valse biljetten in zijn bezit te hebben. De inwoner van Maastricht betaalde woensdagavond omstreeks 18.30 uur in een café aan de Platielstraat drie consumpties die hij gebruikte samen met twee onbekend gebleven personen. De man overhandigde een personeelslid een bankbiljet van fl. 100,- en het personeelslid nam het bankbiljet in ontvangst. Toen deze het biljet in de kassa wilde leggen bemerkte deze echter dat het bankbiljet anders aanvoelde dan een echt bankbiljet. Ook een ander personeelslid was van mening dat het een vals biljet betrof. Toen de uitgever ter verantwoording geroepen werd verliet deze in gezelschap van de twee anderen overhaast het café. Personeel kon op straat de uitgever van het vals geld aanhouden en ter plaatse houden tot de komst van de politie. De man werd daarop door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Maastricht. Hij bleek nog tien andere valse bankbiljetten van fl. 100,- in zijn bezit te hebben. Deze werden door de politie in beslaggenomen. Opvallend is dat de in beslag genomen bankbiljetten van fl. 100,- alle hetzelfde serienummer hebben. Dit nummer is 115088721 De aangehouden verdachte is een illegaal in Nederland verblijvende 23 jarige Algerijn. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie waarschuwt nogmaals alert te zijn bij het in ontvangst nemen van Nederlandse bankbiljetten van zowel fl. 100,- maar ook van de bankbiljetten van fl. 50.-. Met name de nieuwjaarswisseling, 2 januari 2002 en het uitroepen van prins carnaval 2002 zijn gelegenheden waar mogelijk voor het laatst de valse biljetten in de grote drukte uitgegeven kunnen worden.

De uitgegeven valse bankbiljetten
van fl. 100,- knisperen niet als echte bankbiljetten, hebben geen watermerk, het relief van de bankbiljetten is niet voelbaar en de bankbiljetten zijn wat fletser van kleur. Is het bankbiljet van fl. 100,- voorzien van het nummer 115088721 dan kan er vanuit gegaan worden dat dit een vals bankbiljet betreft.

Maastricht, woninginbraak:

Op woensdagmiddag 26 december 2001 heeft in een woning aan de Muzenhof te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door een achterdeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht en ontvreemd werden onder andere enkele horloges, vier eurokits en een eurosetje van 25, een beurs met daarin fl. 50,- en enkele gouden juwelen. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: De politie heeft donderdagmorgen 27 december 2001 een 33 jarige inwoner van Maastricht aangehouden, verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcoholhoudende drank. De inwoner van Maastricht veroorzaakte omstreeks 03.05 uur op de Limburglaan te Maastricht ter hoogte van de Randwijcksingel een verkeersongeval waarbij hij met zijn auto tegen een paal van een verkeerslichtinstallatie aanreed. De paal werd geheel omver gereden. Een gewaarschuwde politiepatrouille zag in de verse sneeuw dat de veroorzaker was weggereden van de plaats van het verkeersongeval. Door de sporen in de sneeuw te volgen werd de auto op het Erasmusdomein te Maastricht aangetroffen. De bestuurder meldde zich daar bij de politie. Hij bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken waarna hij ook werd aangehouden. Zijn auto bleek behoorlijke aanrijdingschade opgelopen te hebben. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het wegrijden van een ongevalsplek en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd door de politie in gevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts.

Cadier en Keer, woonwagen geheel uitgebrand:
Donderdagmorgen 27 december 2001 is een woonwagen aan de Bemelerweg te Cadier en Keer vermoedelijk door kortsluiting in brand geraakt. De woonwagen brandde geheel uit. Twee bewoners werden in het ziekenhuis te Maastricht behandeld wegens ademhalingsproblemen. Omstreeks 06.00 uur brak brand uit in de woonwagen staande aan de Bemelerweg te Cadier en Keer. De vier bewoners werden gewekt door rookontwikkeling in hun woning en konden slechts overhaast door een klein raampje de woonwagen verlaten. De woonwagen stond toen al deels in brand. Twee bewoners, 31 en 14 jaar, kregen bij hun overhaast vertrek heel wat rook binnen en dienden in het academisch ziekenhuis te Maastricht behandeld te worden. Twee andere aanwezigen liepen verder geen letsel op. De gewaarschuwde brandweer van Margraten bluste de brand met twee spuitwagens maar kon niet voorkomen dat de gehele woonwagen in vlammen opging. Mogelijk is door overbelasting van het elektriciteitsnet met als gevolg kortsluiting en de aanwezigheid van een kleine hennepkwekerij de brand ontstaan. Een hond overleefde de brand niet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie