Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding belanghebbendenparkeren in Rozenprieel, Haarlem

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Uitbreiding belanghebbendenparkeren in het Rozenprieel

In 1998 is in een deel van de wijk Rozenprieel belanghebbendenparkeren ingevoerd. Naar aanleiding van telefonische en schriftelijke verzoeken is besloten om te onderzoeken in hoeverre het belanghebbendenparkeren kan worden uitgebreid. Op 31 juli 2001 is hiervoor een huis aan huis enquête gehouden in het deel van het Rozenprieel waar nog geen parkeersysteem is ingevoerd.

Op basis van de onderzoeksresultaten is besloten om het belanghebbendenparkeren in het Rozenprieel met een aantal (delen van) straten uit te breiden. Het gaat om de Barendsestraat, Eendjespoortstraat, Jan Huijgensstraat, Kamperstraat, Linschotenstraat, Palmstraat, Rijpstraat, Rozenprieelstraat (voor het gedeelte tussen de Linschotenstraat en de Van Marumstraat), Zuider Buiten Spaarne (voor het gedeelte tussen de Langebrug en de Van Marumstraat) Weverstraat, en de Bakkerstraat (voor het gedeelte tussen de Voorhelmstraat en de Esschilderstraat/Kamperstraat).

Sinds eind jaren tachtig voert de gemeente Haarlem een sturend parkeerbeleid in de binnenstad Hierbij wordt de schaarse parkeerruimte beter verdeeld tussen bewoners, bezoekers en bedrijven. Op deze mannier worden de straten leefbaar en bereikbaar gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie