Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-12-2001
Politieberichten van 27/12 (13.00 uur) t/m 28/12 (07.00 uur)

Appelscha: vernieling graf
Op eerste kerstdag bezocht een 47-jarige inwoner van Appelscha het graf van zijn overleden dochtertje. Zijn dochtertje ligt begraven op de begraafplaats Terwisscha. Tot zijn grote schrik en verdriet zag hij dat er voor de derde keer iets van het graf was weggenomen. De vader was hierdoor zeer aangedaan en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: insluiping
Donderdag tussen 01.00 en 09.45 uur werd ingebroken in een pand aan de Voorstreek. In het pand worden meerdere kamers verhuurd. Bij een bewoner, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, op de tweede verdieping had een insluiping plaatsgevonden. Terwijl de bewoner lag te slapen, werden uit de kamer een portemonnee met daarin geld en een gsm weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Sneek: valse creditkaart
Donderdag omstreeks 12.35 uur wilde een 20-jarige inwoner van Sneek bij een winkel aan de Oosterdijk betalen met een gestolen creditkaart. De verdachte had een paar sportschoenen gekocht en wilde deze met een creditkaart betalen. Toen het personeel de kaart natrok, bleek deze gestolen te zijn. De verdachte pakte daarop, onder bedreiging, de creditkaart weer en liep vervolgens de winkel uit. Hij werd hierbij achtervolgd door het personeel. Voor de V en D werd de verdachte door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten. De creditkaart werd in beslag genomen.

Leeuwarden: diefstal auto
Van woensdag op donderdag werd vanaf het Molenpad een personenauto, merk Opel Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken YK-29YL, gestolen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De auto werd donderdag omstreeks 16.00 uur met een ingeslagen ruit aangetroffen op de Sontdwarsstraat. De auto was rondom beschadigd. De auto is overgebracht naar het bureau voor onderzoek en de eigenaar is in kennis gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.15 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan het Piet Kramerplein. De verdachte, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, had enkele pakjes sigaretten weggenomen. Toen hij werd betrapt, zette hij het op een lopen, hierbij achtervolgd door het personeel van de winkel. Op de Koerierstersespel werd de verdachte aangehouden. De verdachte pleegde bij zijn aanhouding verzet. De sigaretten werden bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: diefstal buitenboordmotoren
Tijdens de kerstdagen werden bij een zeilschool aan de Eeltjebaasweg 4 buitenboordmotoren van het merk Yamaha, type Malta, kleur grijs, gestolen. De buitenboordmotoren zijn weggenomen uit een tuinhuisje op het terrein. Het tuinhuisje werd opengebroken. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 15.10 uur werd op de Nieuwestad een 40-jarige inwoner van Zutphen aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had bij een warenhuis aan de Nieuwestad toiletartikelen, met een winkelwaarde van f 68,32, weggenomen. Bij zijn aanhouding bleek dat hij ook nog goederen, winkelwaarde 88,15, had weggenomen bij een parfumeriezaak aan de Nieuwestad. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De winkeliers hebben aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn op het bureau achtergebleven.

Franeker: lastige man
Donderdag omstreeks 16.15 uur werd op het station Franeker een 15-jarige jongen uit de trein gehaald. De jongeman gedroeg zich lastig in de trein en wilde zijn plaatsbewijs niet aan de conducteurs tonen. De jongeman mocht niet verder reizen. Toen hij uit de trein werd gehaald, verzette hij zich tegen de politiemensen. De verdachte werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal auto
Donderdag tussen 01.00 en 15.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Steenstraat. Men is de woning waarschijnlijk binnengekomen via hengelen. Uit de woning werden drie jassen weggenomen. In één van de jassen zaten de sleutels van een personenauto, merk Peugeot, type 205, kleur rood, voorzien van het kenteken XL-14-XP. Deze auto, die voor de woning stond, werd meegenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Jubbega: inbraak kantine
Afgelopen week werd ingebroken in de kantine van de korfbalvereniging "Wordkwiek" aan de Leidijk. Een ruit werd vernield. Uit de kantine werden een midiset en snoepwaren weggenomen. De totale waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer f 1000.- Een 57-jarige inwoner van Jubbega, heeft namens de korfbalvereniging aangifte gedaan.

Leeuwarden: agressieve winkeldief
Donderdag omstreeks 19.20 uur werd bij een warenhuis aan de Nieuwestad een winkeldiefstal gepleegd. Toen de verdachte werd betrapt, bedreigde hij het winkelpersoneel, liet het gestolene in de winkel achter, en ging er vandoor. Op het Zaailand werd de verdachte, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, aangetroffen. Toen de agenten de man wilden aanhouden, bedreigde hij hen met een fles. De verdachte kon worden overmeesterd en werd overgebracht naar het bureau. Bij zijn overbrenging naar het bureau pleegde de verdachte verzet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: onder invloed
Donderdag omstreeks 21.15 uur werd op de Van Harenstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Makkinga: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.45 uur werd op de Meester Bersmastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Makkinga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 590 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.05 uur werd op het Cambuursterpad een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Beetsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie