Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-12-2001
Politieberichten van 27/12 (13.00 uur) t/m 28/12 (07.00 uur)

Appelscha: vernieling graf
Op eerste kerstdag bezocht een 47-jarige inwoner van Appelscha het graf van zijn overleden dochtertje. Zijn dochtertje ligt begraven op de begraafplaats Terwisscha. Tot zijn grote schrik en verdriet zag hij dat er voor de derde keer iets van het graf was weggenomen. De vader was hierdoor zeer aangedaan en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: insluiping
Donderdag tussen 01.00 en 09.45 uur werd ingebroken in een pand aan de Voorstreek. In het pand worden meerdere kamers verhuurd. Bij een bewoner, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, op de tweede verdieping had een insluiping plaatsgevonden. Terwijl de bewoner lag te slapen, werden uit de kamer een portemonnee met daarin geld en een gsm weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Sneek: valse creditkaart
Donderdag omstreeks 12.35 uur wilde een 20-jarige inwoner van Sneek bij een winkel aan de Oosterdijk betalen met een gestolen creditkaart. De verdachte had een paar sportschoenen gekocht en wilde deze met een creditkaart betalen. Toen het personeel de kaart natrok, bleek deze gestolen te zijn. De verdachte pakte daarop, onder bedreiging, de creditkaart weer en liep vervolgens de winkel uit. Hij werd hierbij achtervolgd door het personeel. Voor de V en D werd de verdachte door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten. De creditkaart werd in beslag genomen.

Leeuwarden: diefstal auto
Van woensdag op donderdag werd vanaf het Molenpad een personenauto, merk Opel Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken YK-29YL, gestolen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De auto werd donderdag omstreeks 16.00 uur met een ingeslagen ruit aangetroffen op de Sontdwarsstraat. De auto was rondom beschadigd. De auto is overgebracht naar het bureau voor onderzoek en de eigenaar is in kennis gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.15 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan het Piet Kramerplein. De verdachte, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, had enkele pakjes sigaretten weggenomen. Toen hij werd betrapt, zette hij het op een lopen, hierbij achtervolgd door het personeel van de winkel. Op de Koerierstersespel werd de verdachte aangehouden. De verdachte pleegde bij zijn aanhouding verzet. De sigaretten werden bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: diefstal buitenboordmotoren
Tijdens de kerstdagen werden bij een zeilschool aan de Eeltjebaasweg 4 buitenboordmotoren van het merk Yamaha, type Malta, kleur grijs, gestolen. De buitenboordmotoren zijn weggenomen uit een tuinhuisje op het terrein. Het tuinhuisje werd opengebroken. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 15.10 uur werd op de Nieuwestad een 40-jarige inwoner van Zutphen aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had bij een warenhuis aan de Nieuwestad toiletartikelen, met een winkelwaarde van f 68,32, weggenomen. Bij zijn aanhouding bleek dat hij ook nog goederen, winkelwaarde 88,15, had weggenomen bij een parfumeriezaak aan de Nieuwestad. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De winkeliers hebben aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn op het bureau achtergebleven.

Franeker: lastige man
Donderdag omstreeks 16.15 uur werd op het station Franeker een 15-jarige jongen uit de trein gehaald. De jongeman gedroeg zich lastig in de trein en wilde zijn plaatsbewijs niet aan de conducteurs tonen. De jongeman mocht niet verder reizen. Toen hij uit de trein werd gehaald, verzette hij zich tegen de politiemensen. De verdachte werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal auto
Donderdag tussen 01.00 en 15.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Steenstraat. Men is de woning waarschijnlijk binnengekomen via hengelen. Uit de woning werden drie jassen weggenomen. In één van de jassen zaten de sleutels van een personenauto, merk Peugeot, type 205, kleur rood, voorzien van het kenteken XL-14-XP. Deze auto, die voor de woning stond, werd meegenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Jubbega: inbraak kantine
Afgelopen week werd ingebroken in de kantine van de korfbalvereniging "Wordkwiek" aan de Leidijk. Een ruit werd vernield. Uit de kantine werden een midiset en snoepwaren weggenomen. De totale waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer f 1000.- Een 57-jarige inwoner van Jubbega, heeft namens de korfbalvereniging aangifte gedaan.

Leeuwarden: agressieve winkeldief
Donderdag omstreeks 19.20 uur werd bij een warenhuis aan de Nieuwestad een winkeldiefstal gepleegd. Toen de verdachte werd betrapt, bedreigde hij het winkelpersoneel, liet het gestolene in de winkel achter, en ging er vandoor. Op het Zaailand werd de verdachte, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, aangetroffen. Toen de agenten de man wilden aanhouden, bedreigde hij hen met een fles. De verdachte kon worden overmeesterd en werd overgebracht naar het bureau. Bij zijn overbrenging naar het bureau pleegde de verdachte verzet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: onder invloed
Donderdag omstreeks 21.15 uur werd op de Van Harenstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Makkinga: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.45 uur werd op de Meester Bersmastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Makkinga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 590 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.05 uur werd op het Cambuursterpad een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Beetsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...