Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Wie waakt er over uw portemonnee?

UTRECHT De politie van district Paardenveld heeft een kaartje op credit card formaat met de boodschap Wie waakt er over uw portemonnee? ontworpen. Een aantal meewerkende winkeliers zullen deze kaartjes in portemonnees voegen of bij verkoop overhandigen aan klanten.

Zakkenrollerij komt ook in de binnenstad van Utrecht veelvuldig voor. Zakkenrollerij is een lastig aan te pakken probleem. Mensen hebben immers vaak pas achteraf door dat hun portemonnee gerold is en hebben jammer genoeg geen dader kunnen zien. De opsporingsindicatie bij dit delict is daarmee erg laag.

De nadruk van de politie ligt dan ook op preventieadvies. Mensen kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat ze gerold worden. Met de komst van de Euro is de verwachting dat veel mensen een nieuwe portemonnee kopen; simpelweg omdat de biljetten groter zijn. Door een kaartje op credit card formaat in te voegen in portemonnees is de hoop dat mensen de adviezen opvolgen. In het nieuwe jaar wordt gekeken hoe politie samen met andere partners dit probleem verder kan aanpakken en terugdringen.

Agent aangereden

UTRECHT Tijdens de surveillance werd donderdagmiddag op het Neude een politieman aangereden nadat hij een voertuig een stopteken had gegeven.

Omstreeks tien over vier liepen twee agenten over het Neude te surveilleren. Op de hoek van het Neude met de Potterstraat zagen zij een voertuig die rechtsaf het Neude op wilde rijden wat niet mocht. De agent gaf de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed.

Op het moment dat de agent naar het portier liep om de man aan te spreken, gaf deze volgas en reed met piepende banden weg in de richting van de Drakenburgstraat. De agenten zette de achtervolging in en op de hoek Drakenburgstraat met het Neude werd wederom een stopteken gegeven.

De 34-jarige bestuurder uit Utrecht negeerde voor de tweede maal het stopteken en raakte met het spatbord en spiegel van zijn auto de agent. Via de meldkamer werd de positie van de verdachte doorgeven. Agenten zagen de bestuurder op de Tolsteegsingel staan voor het rode verkeerslicht. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De agent raakte niet gewond door de aanrijding.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op donderdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de Brailledreef waarbij een 32-jarige man uit Utrecht gewond raakte. Een automobilist uit Utrecht reed over de Loevenhoutsedijk in de richting van de Taagdreef. Ter hoogte van de kruising met de Brailledreef kwam de automobilist in botsing met de 32-jarige scooterrijder. Door deze aanrijding liep de scooterrijder een beenbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en bromfiets raakten beschadigd. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie