Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flessen Tafelwater verontreinigd

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Consumentenbond
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Recall: flessen Tafelwater
28 december 2001

Flessen mineraalwater van het merk Tafelwater kunnen misselijkheid en buikpijn veroorzaken. De producent, CDC uit Didam, raadt consumenten aan de inhoud van de flessen niet te drinken maar te legen in het toilet.

Het water smaakt vies en vertoont vlokvorming. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie die van nature vooral in tropisch water voorkomt. Hoe deze bacterie in de flessen Tafelwater is gekomen, blijft een raadsel.

Het verontreinigd water zit in twee soorten flessen: een ronde transparante 0,7 literfles met zilverkleurige sluiting en voorzien van een grijze opdruk met de tekst TAFELWATER en

een vierkante transparante 0,7 literfles met goudkleurige sluiting, voorzien van een etiket met de aanduiding TAFELWATER met op de achtergrond een rozenprint.

De flessen zijn voorzien van een van de volgende houdbaarheidsdata: mrt 02, 20.04.02; 23.05.02 of aug 02. De flessen zijn hoofdzakelijk verspreid via kerstpakketten.

Voor eventuele vragen kunt u bellen naar 0316 - 332 441.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie