Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-12-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.15 u) Vrijdag, 28 december 2001

District Maastricht

Maastricht; ingesloten
Een automobilist, rijdende in een auto waarvan van een van de wielen de band geheel was verdwenen (reed op de velg), trok afgelopen donderdagavond op de Wilhelminasingel in Maastricht de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de automobilist, een 31-jarige man uit Herve (B) onder invloed achter het stuur van de auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Overigens bleek bij een nadere controle ook dat de Belg gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete van fl. 1.125,-. De politie heeft de Belg ingesloten, dit in afwachting van betaling van de openstaande boete of als hij die niet kan / wil betalen voor het meteen ondergaan van de vervangende hechtenis van 22 dagen.

Valkenburg; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen donderdagnamiddag op de Sint Barbarastraat in Valkenburg van een 51-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Valkenburger onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Bij nader onderzoek zag de politie dat de verdachte met zijn auto mogelijk ook nog een aanrijding heeft gehad (aan voorzijde flink beschadigd) en de politie onderzoekt dat nog verder.

Valkenburg; oplichting
Een restauranthouder uit Valkenburg a/d Geul heeft afgelopen donderdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Twee onbekende mannen, die afgelopen maandag het restaurant waren binnengekomen en zich voordeden als personeel van de brandweer, verkochten hem met allerlei smoesjes en met dreiging met forse boetes en zelfs mogelijke sluiting van het restaurant, twee brand/rookmelders. Kosten, totaal fl. 585,-. De betreffende en door de restauranthouder gekochte brand/rookmelders zijn in de reguliere handel veel goedkoper verkrijgbaar, namelijk ongeveer fl. 7,50 per stuk. De restauranthouder die later toch argwaan kreeg en zich door valse voorwendsels en koop bedrogen voelde, ging dan ook bij de politie aangifte doen van oplichting. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie