Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe politiebasiseenheid Heuvelland

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-12-2001 Nieuwe politiebasiseenheid Heuvelland (MD; 16.20 u) Vrijdag, 28 december 2001

District Maastricht


1 Januari 2002: De politie-basiseenheden Valkenburg/Margraten en Meerssen vormen samen de nieuwe basiseenheid Heuvelland.

Op 1 januari aanstaande is de nieuwe basiseenheid Heuvelland een feit. De politie-basiseenheid Heuvelland is het resultaat van de samenvoeging van de basiseenheden Valkenburg/Margraten en Meerssen. Een betere inzet van personeel en middelen vormt de basis van het besluit van de politieleiding om beide eenheden samen te voegen. Het personeel van Heuvelland gaat werken vanuit het politiebureau aan de Nieuweweg in Valkenburg aan de Geul onder leiding van Lous Knez, de huidige chef van de basiseenheid Valkenburg/Margraten. Zowel het politiebureau in Meerssen als het aanlooppunt in Margraten blijven gehandhaafd. Deze bureaus zullen dienen als basis voor de gebiedsgebonden politiezorg in de gemeenten Margraten en Meerssen. Ook een aantal andere -nog nader aan te wijzen- politiediensten zal in het Meerssense bureau worden gehuisvest. Voorafgaand aan de fusie is uitvoerig overleg gevoerd met de betrokken burgemeesters en gemeenteraden. Ook de medezeggenschap van de politie Limburg-Zuid keurt de samenvoeging goed.

Voor de statistici: De basiseenheid Heuvelland zal straks de politiezorg verrichten in de drie gemeenten Meerssen, Valkenburg en Margraten. Een gebied met 52.000 inwoners en 21.000 woningen. Het grondgebied kent ruim 50 dorpen en gehuchten en is 120 vierkante kilometer groot.

Het bezoekadres van de basiseenheid Heuvelland is: Nieuweweg 24 in Valkenburg aan de Geul. Het postadres: Postbus 3, 6200 AA in Maastricht. Telefoon: 0900 88 44.

De huidige chef van de Basiseenheid Meerssen Paul Abels wordt met ingang van 1 januari 2001 chef van de Basiseenheid Maastricht Noord-West.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie