Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ponys dood na botsing in Boerakker

Datum nieuwsfeit: 28-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-12-2001
Politiebericht Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdag 28 december 2001

Boerakker: ponys dood na botsing
Twee losgebroken ponys moesten vrijdagmorgen worden afgemaakt, nadat ze op de Dijkweg bij Boerakker waren aangereden door een personenauto. De ponys liepen plotseling de weg op toen de automobilist, een 54-jarige inwoner van Nes, dicht was genaderd. De beesten raakten daarbij zwaar gewond. Een plaatselijke dierenarts heeft ze uit hun lijden verlost. De ponys bleken eigendom te zijn van een buurtbewoonster (79). Vermoedelijk was het hek open blijven staan van het weiland waarin de ponys liepen.

Appingedam: vuurwerk afstekende jeugd naar HALT Drie jonge Appingedammers (17, 17 en 13 jaar oud) gaan het HALTtraject in. Ze werden vrijdagmorgen betrapt bij het afsteken van vuurwerk op de Burgemeester H. van Iddekingesingel en de Klaas Bosstraat in hun woonplaats. Het vuurwerk hebben ze vrijwillig ingeleverd bij de politie. Een vierde Damster die ook vuurwerk afstak kreeg een proces-verbaal. Hij was te oud voor het HALT-traject (18).

Hoogkerk: illegale opslag vuurwerk
Een 41-jarige inwoner van Hoogkerk is vrijdagmiddag bekeurd voor het illegaal opslaan van legaal vuurwerk. De man had ongeveer 450 kilogram opgeslagen aan een garagebox aan de Nico Bulderstraat. Hij had daarvoor geen toestemming. Het vuurwerk is tijdelijk opgeslagen bij de politie. Justitie zal nog een boetebedrag bepalen. Bij betaling ervan kan de man het vuurwerk terugkrijgen voor opslag op een goedgekeurde lokatie.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie