Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Getuige schietincident gezocht

UTRECHT In de nacht van zondag 23 op maandag 24 december heeft de politie meerdere eenheden moesten inzetten om de onrust voor de deur van een horecagelegenheid aan de Potterstraat te bestrijden.

Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de ongeregeldheden door één of meerdere personen is geschoten op de deur. Op het moment dat de schoten werden gelost stonden een groot aantal mensen voor de deur.

De recherche van het district Paardenveld zoekt getuige van dit schietincident. Heeft u informatie, belt u dan met de recherche van district Paardenveld, tel. : 0900 88 44.

Agent trekt wapen na achtervolging

UTRECHT Vrijdagavond zag de politie een bestuurder over de Humberdreef rijden waarvan het vermoeden bestond dat hij gedronken had.

Omstreeks kwart over negen stond de 40-jarige bestuurder uit Utrecht stil voor het groene verkeerslicht op de Franciscusdreef. Op het moment dat het verkeerslicht op oranje / rood sprong reed de bestuurder door.

De agenten zette de achtervolging in en gaven de Utrechter een stopteken waarop niet werd gereageerd. De man verhoogde zijn snelheid in de richting van de Humberdreef. Ondanks de optische en geluidssignalen bleef de man doorrijden. Plotseling reed hij zijn auto tegen en verkeersbord aan en kwam tot stilstand.

De agenten liepen naar de auto toe en wilde de bestuurder aanspreken. Echter deze zette de auto in zijn achteruit en wilde wegrijden. Omdat één van de agenten door deze actie bijna werd aangereden trok hij zijn vuurwapen en sommeerden de bestuurder uit te stappen. Uiteindelijk werd de Utrechter aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en werd proces verbaal opgemaakt.

Vuurwerkcontroles

UTRECHT De politie heeft in de gehele stad intensief gecontroleerd op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.

Na de start van de verkoop van vuurwerk werden op een groot aantal plaatsen in de stad controles uitgevoerd. Op diverse plaatsen werd de jeugd aangesproken op hun gedrag en werden kleine hoeveelheden vuurwerk in beslag genomen.

De meeste overtreders werden door hun ouders opgehaald op de verschillende bureaus en kregen een Halt afdoening.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Brennerbaan hield de politie vrijdagavond een man aan voor het rijden onder invloed.

Omstreeks half negen zagen agenten een voertuig heel langzaam over de Brennerbaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij pas aan het einde van de Brennnerbaan voldeed.

De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en constateerde dat de 64-jarige bestuurder onvast ter been was en met een dubbele tong sprak. De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,50 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie