Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom, 11.00 uur

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.00 uur
Auto ontvreemd

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december werd een vrouw beroofd van haar taxi.

Omstreeks drie uur trof de politie op de Kribbemonde de 27-jarige vrouw uit Gorinchem aan. De vrouw verklaarde dat zij via haar meldkamer een melding had gekregen om een passagier op de Kribbemonde op te halen. Eenmaal bij het adres gekomen kwam er een onbekende man naar haar toelopen en vroeg haar het één en ander in de kofferbak te stoppen. Op het moment dat de vrouw de kofferbak opende en de goederen wilde aanpakken, kreeg zij een duw waardoor zij viel.

De man griste de autosleutels uit haar handen en verdween met de taxi. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis waar bleek dat zij haar vinger had gebroken. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. De politie is op zoek naar getuige van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom. Tel.: 0900 88 44.

Inbreker op heterdaad aangehouden

BENSCHOP In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december heeft de politie een inbreker op heterdaad aangehouden.

Via getuigen kwamen er diverse meldingen dat er werd ingebroken in een kerk aan de Dorp. Omstreeks half drie kwam de politie voor de eerste keer ter plaatse maar constateerde niets. Een goed uur later werd er weer gebeld met dezelfde melding. Wederom ging de politie ter plaatse en zagen nu dat er een ruit bij de kerk was vernield.

Na een kort onderzoek bleek dat er een verdachte zich nog in de kerk bevond. De 33-jarige inbreker gaf zich snel over en werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Een agent met een diensthond heeft de kerk verder onderzocht op mogelijke mededaders. In de kerk werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Er was getracht een kluis op te breken.

Schapen de weg kwijt

SCHALKWIJK Tijden de surveillance stuitte de politie vrijdagavond omstreeks tien over elf op een ware barricade. Op de Achterdijk liepen plotseling een twintigtal schapen op de weg.

Na wat kunt en vliegwerk zagen de agenten kans de kudde weer in de wei te krijgen. Na wat vermanende woorden naar de kudde hebben de agenten de surveillance vervolgt.

Gevaarlijke snelheidsduivel

HOUTEN Zaterdagmorgen werden agenten in een onopvallende politieauto met zeer hoge snelheid ingehaald op de A27 door een 19-jarige bestuurder uit Vianen.

Omstreeks vijf over twaalf constateerde de agenten dat de bestuurder met hoge snelheid in de stromende regen over de A27 reed. De bestuurder wisselde constant van rijbaan waarbij gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden.

Uiteindelijk lukte het de agenten de auto tot stoppen te dwingen en werd de Vianees aangehouden.Op het bureau werd zijn rijbewijs ingenomen en kon hij met een proces verbaal naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie