Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid, 12.45 uur

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.45 uur
Vuurwerkcontrole

AMERSFOORT/lEUSDEN/WOUDENBERG- Op vrijdagmiddag en avond heeft de politie intensief gecontroleerd op het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Op diverse plaatsen in het district Eemland zuid kregen 15 personen, voornamelijk minderjarigen, een bekeuring omdat ze vroegtijdig vuurwerk afstaken. Ze zullen via het bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Op De Omloop in Woudenberg ontstond er brand in een container. Na een kort onderzoek kon een 12-jarige jongen uit Woudenberg worden aangehouden. De jongen bekende vuurwerk in de container te hebben gegooid waardoor brand onstond in de container. De jongen zal voor deze daad een alternatieve straf krijgen.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een 29-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden omdat ze goederen uit een winkel had meegenomen zonder deze af te rekenen.

De vrouw wilde een winkel aan de Zonnewijzer verlaten zonder een krat bier en een aantal snacks af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De goederen bleven achter in de winkel

Aanrijding tussen bus en auto

Op vrijdagavond vond er een aanrijding plaats op de Stationsstraat waarbij twee personen gewond raakten.

Een 41-jarige buschauffeur reed over de Stationstraat en met de kruising Wijsterstraat kwam hij in aanrijding met een 22-jarige automobilist uit Amersfoort welke dus bus geen voorrang verleende. Door de aanrijding raakte de auto in de flank beschadigd en de brandweer moest het portier openknippen om een 24-jarige passagier uit Amersfoort te bevrijden uit de auto. De automobilist en zijn passagier werden met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding met slok op

WOUDENBERG- Op vrijdagavond vond er omstreeks zeven uur een verkeersongeval plaats waarbij een 69-jarige automobilist uit Woudenberg onder invloed van alcohol reed.

De aanrijding, waarbij alleen materiele schade ontstond, vond plaats op de Stationsweg West. De gewaarschuwde politie rook bij een van de bestuurders een alcohollucht. De Woudenberger werd aangehouden en onderzoek wees uit dat hij 0.80 promille blies. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een boete van 410 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie