Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marechaussee lost diefstal uit vliegtuigen op

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Marechaussee lost diefstal uit vliegtuigen op

29-12-2001

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een omvangrijke diefstal van goederen uit vliegtuigen opgelost. Het betrof diefstal van goederen die normaal gesproken tijdens de vlucht worden verkocht aan passagiers zoals sieraden, horloges en parfums. De totale waarde van de gestolen goederen bedroeg 1,5 miljoen gulden. Inmiddels hebben tien medewerkers van een schoonmaakbedrijf bekend verantwoordelijk te zijn voor de diefstallen, die sinds maart werden gepleegd. In afwachting van hun rechtszaak zijn de verdachten zeven mannen en drie vrouwen - op vrije voeten gesteld.

De Marechaussee kwam de daders op het spoor toen bleek dat bij de Amsterdamse Bank van Lening gestolen goederen ter waarde van honderdduizend gulden waren beleend. Aansluitend werden bij huiszoekingen nog eens artikelen ter waarde van een ton gevonden. Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn de tien verdachten allemaal familie of bekenden van elkaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie