Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland gehele regio

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 29-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen voor alcohol
LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 43-jarige Lelystedeling op de Larserpoortweg aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de automobilist 545 ug/l (1,24 promille). Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

URK Vrijdagnacht werd op de Zandplaat een 20-jarige automobiliste uit Urk aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de verdachte 530 ug/l (1,20 promille). Met een rijverbod van 5 uur is de Urkse heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMELOORD Een 47-jarige automobilist uit Emmeloord werd vrijdagnacht op de Kometenlaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 455 ug/l (1,03 promille). Verder bleek dat de verdachte reed terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Hiervoor en voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

LELYSTAD De politie hield vrijdagnacht een 43-jarige automobiliste uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten troffen de auto van de vrouw aan bij de Torenvalkweg tegen een boom. Omdat de agenten vermoedden dat ze alcohol gedronken had, is ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies zij 715 ug/l (1,63 promille).Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Ze is met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Zonder rijbewijs
LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 17-jarige jongen op de Zuigerplasdreef aan voor het rijden zonder rijbewijs. De auto viel surveillerende agenten op, omdat deze geen licht aan had. Bij controle bleek de jongen uit Lelystad geen rijbewijs te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt.

Jeugd
ENS De politie kreeg vrijdagavond een melding van een inbraak op de Waterkant. Ter plaatse stelde de politie een onderzoek in waaruit bleek dat het niet om een inbraak ging maar vermoedelijk om baldadige jeugd die aan landbouwvoertuigen had gezeten. De groep jongeren werd in de omgeving gevonden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze (16/17 jaar uit Emmeloord en Ens) na verhoor heengezonden.

Toegangscontrole Larserpoort aangepast
LELYSTAD De eerste drie en tevens belangrijkste nachten van de eurotransporten zijn soepel verlopen. Daarom is besloten om geheel volgens planning de toegangscontrole bij de ingang van het bedrijventerrein Larserpoort om te zetten in aanwezigheidscontroles op het terrein zelf. Voor meer informatie kunt u zich richten tot het Nationaal Voorlichtingscentrum (NVC).

Wind zorgt voor overlast
FLEVOLAND De harde wind die vrijdag over onze provincie raasde heeft hier en daar wat schade en overlast veroorzaakt. Bij een bedrijf aan het Planetenveld in Zeewolde waren de deuren van een loods open gewaaid waardoor de scharnieren waren ontzet. Op de Pijlrogstraat in Almere viel een muurtje in de tuin om en beschadigde de schutting van de buren. Bij Land in Zicht in Almere is vrijdagmiddag door de harde wind een boot losgeslagen. De eigenaar heeft met hulp van de brandweer de boot naar rustiger vaarwater gebracht. In Lelystad viel een glasplaat van de galerij aan de Dukaathof naar beneden. Parkeerbeheer zette de weg af en de brandweer verwijderde nog een aantal platen die los zaten. Op de Reaalhof vielen loopplanken van een steiger naar beneden en beschadigde een ruit. De eigenaar van de steiger haalde de wiebelende planken van de steiger. Bij een perceel op de Kempenaar waaide een boom om. De brandweer zaagde deze in stukken.

Aanhouding overlast
ALMERE De politie heeft vrijdagmorgen in de stationshal van Almere CS een 33-jarige vrouw uit Hilversum aangehouden. De politie had een klacht binnengekregen dat zij overlast veroorzaakte en vroeg haar meerdere keren de stationshal te verlaten. De vrouw weigerde dit en is uiteindelijk aangehouden voor het niet voldoen aan vordering. Ze is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding dronkenschap
ALMERE Op de Stadswerf zijn vrijdagmiddag een 39-jarige man en een 46-jarige vrouw (beiden uit Amsterdam) aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling. Ze hadden even daarvoor een ruit van een woning vernield. Het duo is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Vuurwerktoezicht
DISTRICT NOORD In de Waagpassage te Lelystad deelde de politie 3 boetes aan minderjarigen die vuurwerk bij zich hadden en hadden afgestoken, uit. In Biddinghuizen op de Akkerhof kregen ook 3 minderjarigen boetes voor het afsteken van vuurwerk. In Dronten kreeg een jongen uit die plaats een boete voor het afsteken van vuurwerk. Allen zijn doorgestuurd naar Bureau Halt. Verder hield de politie in de Noordoostpolder en op Urk samen met de milieu-inspectie vrijdag vuurwerkcontroles bij verschillende verkooppunten van vuurwerk. De meeste gecontroleerde bedrijven waren in orde. Een proces-verbaal wordt opgemaakt tegen een handelaar op Urk. Dit in verband met het niet sluiten van de toegangsdeur naar de opslag.

DISTRICT ZUID De politie heeft vrijdag in Almere Stad 17 boetes uitgedeeld aan minderjarigen die vuurwerk afstaken. Allen zijn doorgestuurd naar Bureau Halt voor een werkstraf. Daarnaast zijn de verkooppunten van vuurwerk in Almere Stad en Buiten gecontroleerd. Eén vuurwerkhandelaar had meer vuurwerk opgeslagen dan toegestaan. Tegen deze handelaar is proces-verbaal opgemaakt. Het teveel aan vuurwerk is in beslag genomen.

Mishandeling conducteur
ALMERE De politie heeft vrijdagavond op het station Almere CS een 19-jarige Almeerder aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een conducteur. De verdachte verzette zich hevig bij aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding vernieling
ALMERE Vrijdagavond zijn twee Almeerse jongens (14 en 16 jaar) aangehouden voor vernieling van een ruit van een school aan het C. van Eesterenplein. De jongens hadden met vuurwerk een raam proberen te vernielen. Toen dit niet lukt heeft een van de jongens de ruit ingeslagen. Dit werd echter gezien door een groep jeugd die in de buurt was. Zij hielden een van de jongens aan en hebben hem overgedragen aan de politie. De andere jongen werd thuis aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie