Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland gehele regio

Datum nieuwsfeit: 29-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 29-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen voor alcohol
LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 43-jarige Lelystedeling op de Larserpoortweg aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de automobilist 545 ug/l (1,24 promille). Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

URK Vrijdagnacht werd op de Zandplaat een 20-jarige automobiliste uit Urk aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de verdachte 530 ug/l (1,20 promille). Met een rijverbod van 5 uur is de Urkse heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMELOORD Een 47-jarige automobilist uit Emmeloord werd vrijdagnacht op de Kometenlaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 455 ug/l (1,03 promille). Verder bleek dat de verdachte reed terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Hiervoor en voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

LELYSTAD De politie hield vrijdagnacht een 43-jarige automobiliste uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten troffen de auto van de vrouw aan bij de Torenvalkweg tegen een boom. Omdat de agenten vermoedden dat ze alcohol gedronken had, is ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies zij 715 ug/l (1,63 promille).Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Ze is met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Zonder rijbewijs
LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 17-jarige jongen op de Zuigerplasdreef aan voor het rijden zonder rijbewijs. De auto viel surveillerende agenten op, omdat deze geen licht aan had. Bij controle bleek de jongen uit Lelystad geen rijbewijs te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt.

Jeugd
ENS De politie kreeg vrijdagavond een melding van een inbraak op de Waterkant. Ter plaatse stelde de politie een onderzoek in waaruit bleek dat het niet om een inbraak ging maar vermoedelijk om baldadige jeugd die aan landbouwvoertuigen had gezeten. De groep jongeren werd in de omgeving gevonden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze (16/17 jaar uit Emmeloord en Ens) na verhoor heengezonden.

Toegangscontrole Larserpoort aangepast
LELYSTAD De eerste drie en tevens belangrijkste nachten van de eurotransporten zijn soepel verlopen. Daarom is besloten om geheel volgens planning de toegangscontrole bij de ingang van het bedrijventerrein Larserpoort om te zetten in aanwezigheidscontroles op het terrein zelf. Voor meer informatie kunt u zich richten tot het Nationaal Voorlichtingscentrum (NVC).

Wind zorgt voor overlast
FLEVOLAND De harde wind die vrijdag over onze provincie raasde heeft hier en daar wat schade en overlast veroorzaakt. Bij een bedrijf aan het Planetenveld in Zeewolde waren de deuren van een loods open gewaaid waardoor de scharnieren waren ontzet. Op de Pijlrogstraat in Almere viel een muurtje in de tuin om en beschadigde de schutting van de buren. Bij Land in Zicht in Almere is vrijdagmiddag door de harde wind een boot losgeslagen. De eigenaar heeft met hulp van de brandweer de boot naar rustiger vaarwater gebracht. In Lelystad viel een glasplaat van de galerij aan de Dukaathof naar beneden. Parkeerbeheer zette de weg af en de brandweer verwijderde nog een aantal platen die los zaten. Op de Reaalhof vielen loopplanken van een steiger naar beneden en beschadigde een ruit. De eigenaar van de steiger haalde de wiebelende planken van de steiger. Bij een perceel op de Kempenaar waaide een boom om. De brandweer zaagde deze in stukken.

Aanhouding overlast
ALMERE De politie heeft vrijdagmorgen in de stationshal van Almere CS een 33-jarige vrouw uit Hilversum aangehouden. De politie had een klacht binnengekregen dat zij overlast veroorzaakte en vroeg haar meerdere keren de stationshal te verlaten. De vrouw weigerde dit en is uiteindelijk aangehouden voor het niet voldoen aan vordering. Ze is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding dronkenschap
ALMERE Op de Stadswerf zijn vrijdagmiddag een 39-jarige man en een 46-jarige vrouw (beiden uit Amsterdam) aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling. Ze hadden even daarvoor een ruit van een woning vernield. Het duo is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Vuurwerktoezicht
DISTRICT NOORD In de Waagpassage te Lelystad deelde de politie 3 boetes aan minderjarigen die vuurwerk bij zich hadden en hadden afgestoken, uit. In Biddinghuizen op de Akkerhof kregen ook 3 minderjarigen boetes voor het afsteken van vuurwerk. In Dronten kreeg een jongen uit die plaats een boete voor het afsteken van vuurwerk. Allen zijn doorgestuurd naar Bureau Halt. Verder hield de politie in de Noordoostpolder en op Urk samen met de milieu-inspectie vrijdag vuurwerkcontroles bij verschillende verkooppunten van vuurwerk. De meeste gecontroleerde bedrijven waren in orde. Een proces-verbaal wordt opgemaakt tegen een handelaar op Urk. Dit in verband met het niet sluiten van de toegangsdeur naar de opslag.

DISTRICT ZUID De politie heeft vrijdag in Almere Stad 17 boetes uitgedeeld aan minderjarigen die vuurwerk afstaken. Allen zijn doorgestuurd naar Bureau Halt voor een werkstraf. Daarnaast zijn de verkooppunten van vuurwerk in Almere Stad en Buiten gecontroleerd. Eén vuurwerkhandelaar had meer vuurwerk opgeslagen dan toegestaan. Tegen deze handelaar is proces-verbaal opgemaakt. Het teveel aan vuurwerk is in beslag genomen.

Mishandeling conducteur
ALMERE De politie heeft vrijdagavond op het station Almere CS een 19-jarige Almeerder aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een conducteur. De verdachte verzette zich hevig bij aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding vernieling
ALMERE Vrijdagavond zijn twee Almeerse jongens (14 en 16 jaar) aangehouden voor vernieling van een ruit van een school aan het C. van Eesterenplein. De jongens hadden met vuurwerk een raam proberen te vernielen. Toen dit niet lukt heeft een van de jongens de ruit ingeslagen. Dit werd echter gezien door een groep jeugd die in de buurt was. Zij hielden een van de jongens aan en hebben hem overgedragen aan de politie. De andere jongen werd thuis aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...