Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Brinkhorst versoepelt MKZ-maatregelingen

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Minister Brinkhorst versoepelt MKZ-maatregelen

28 december 2001 -

Minister Brinkhorst heeft een aantal versoepelingen ten aanzien van het verzamelen van dieren doorgevoerd. De versoepelingen gelden vanaf zondag 30 december 2001. Over de maatregelen heeft de minister intensief overleg gehad met vertegenwoordigers van de veehouderijsector en de handel; aan een aantal verzoeken is hij tegemoetgekomen. De belangrijkste versoepelingen hebben betrekking op de exportverzamelplaats en het bijladen aan de weg.

Exportverzamelplaats
Rundvee dat op een exportverzamelplaats niet wordt geëxporteerd mag op de volgende condities terug naar een Nederlands bedrijf: a. de terug te sturen dieren worden in een aparte epidemiologische eenheid geïsoleerd;
b. vanaf de vijfde dag na isolatie worden de dieren onderzocht op MKZ;
c. tijdens de isolatieperiode worden geen dieren aan de epidemiologische eenheid toegevoegd;
d. bij een negatieve uitslag van het onderzoek mogen de dieren naar een Nederlands bedrijf worden gestuurd dat vervolgens 30 dagen op slot gaat.

Het verzamelen van nuchtere kalveren op de runderverzamelcentra voor de nationale markt en van fokvee voor transport wordt weer toegestaan onder voorwaarde dat op de dagen dat kalveren worden verzameld geen aan- of afvoer van fokrunderen plaatsvindt.

Bijladen aan de weg
Het bijladen van dieren wordt toegestaan op het grondgebied van het bedrijf direct grenzend aan de openbare weg. Als het bedrijf beschikt over een aparte aflevervoorziening die fysiek volledig gescheiden ligt van de stallen, moet vanaf die voorziening worden bijgeladen. Specifiek voor het bijladen van stieren zal gelden dat bijladen op het erf wordt toegestaan mits er geen direct of indirect contact is geweest tussen veewagen en stal.

Meer informatie
De regeling (PDF-formaat, 80 Kb)

Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/cgi-bin/...fo/2001/pb223.htm http://www.minlnv.nl/infomart...fo/2001/pb223.htm . Verzamelen van evenhoevige dieren en onderlinge bedrijfscontacten

Pers


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie