Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-12-2001 Politiebericht district Maastricht
Zondag 30 december 2001

Maastricht - Vandalisme/baldadigheid

Omstreeks 24.00 uur werd op de Markt in Maastricht een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man gooide met vuurwerk en trachtte het zeildoek dat achter het hekwerk is bevestigd ten behoeve van het Eurofeest in brand te steken. Vervolgens ging hij met een pillon -daar geplaatst in verband met de werkzaamheden- aan de haal. Een en ander werd via het cameratoezicht gevolgd. De man werd door de openbare ordepatrouille aangehouden en voor het opmaken van proces verbaal ingesloten.

Een 23 jarige inwoner van Maastricht werd enige tijd later eveneens op de Markt in Maastricht aangehouden. De man vond het nodig om op de motorkap van een rijdende auto te springen en zich te laten meerijden. Ook hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hem viel een transactie van 150 gulden ten deel.

Om 3.00 uur werd op de Markt een 19 jarige man uit Eijsden aangehouden. Door de politie werd gezien dat de man door personeel van een café naar buiten werd gewerkt. De man sloeg naar het personeel, stompte tegen de toegangsdeur en schopte vervolgens tegen een van de ramen. Hierop werd hij door de politie aangehouden.

Omstreeks 2.40 uur werd op het Vrijthof een 21 jarige Maastrichtenaar aangehouden. De man die onder invloed verkeerde had op het toilet van een horecazaak op het Vrijthof de handdroger van de muur geschopt. Hij werd ter ontnuchtering en het opmaken van proces verbaal ingesloten.

Maastricht - Rijden onder invloed

Op de Noorderbrug werd een 21 jarige automobilist uit Maastricht gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.7 0/00. De man werd een transactie van 410 gulden aangeboden.

Cadier en Keer - Inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een zaak gelegen op het Raadhuisplein in Cadier en Keer. Men verschafte zich toegang na het verbreken van een deur aan de achterzijde. In de zaak werd een kleine kluis gekraakt en het daarin aanwezige geld werd gestolen. Ook het kleingeld werd uit de kassa gestolen. Voorts gingen de dieven aan de haal met ongeveer 80 sloffen sigaretten en een aantal flesjes parfum.

Maastricht - Hennepplantage ontmanteld

Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd zaterdag omstreeks 11.30 uur een onderzoek ingesteld in een woning gelegen aan het Terra Cottaplein in Maastricht. In twee kamers werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 425 planten. De kwekerij was voorzien van groeilampen en afzuiging. Tegen de 20 jarige bewoner werd proces verbaal opgemaakt. Hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen.

Maastricht - Aanhouding

Op zaterdagochtend, omstreeks 8.30 uur, werd Achter het Vleeshuis in Maastricht een 37 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Een andere man, een 22 jarige Maastrichtenaar, werd op de Tongersestraat aangehouden. Het tweetal had een aantal kratten met lege flessen vanaf het terrein van Winterland op het Vrijthof gestolen en was daarmee aan de haal gegaan. Een en ander was gezien door getuigen die de politie waarschuwden. Aan de hand van de verstrekte signalementen en uiteraard vanwege de lege kratten die de verdachten meesleepten werden zij aangehouden en vervolgens in het politiebureau ingesloten.

Maastricht - Man met mes gestoken

Omstreeks 03.00 uur ontstond in een café gelegen aan de Akersteenweg in Maastricht een handgemeen tussen twee bezoekers. Hierbij werd een 57 jarige man met een mes in zijn arm en gezicht gestoken. Hij moest zich onder medische behandeling stellen. De dader waarvan alleen de voornaam bekend is, wist in het tumult te verdwijnen. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie