Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Èindhoven e.o. 30-12-2001

1e Persbericht zondag 30 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmiddag om 15.30 uur is op de Kronehoefstraat een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille controleerde daar de man met zijn bromfiets. De brom-fiets bleek in Tilburg gestolen te zijn. De bromfiets en Eindhovenaar zijn voor nader onder-zoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Zondagmorgen rond 1.30 uur zag een politiepatrouille op de Glasounowlaan twee personen vanachter de flatwoningen komen lopen. Bij controle weigerde de 23-jarige Eindhovenaar zijn medewerking. De man begon te schreeuwen en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met vals geld aangehouden
Zondagmorgen rond 2.55 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar in een horecagelegenheid met een vals briefje van vijftig gulden betaald. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. Het geld is inbeslaggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden
Zondagmorgen rond 3.45 uur zag een politiepatrouille op de Kerkstraat dat een man tegen een wand stond te plassen. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Na een korte sprint is de man, een 29-jarige Eindhovenaar, op de Vestdijk aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Zondagmorgen om 4.25 uur is op de Kleine Berg een 18-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een politiepatrouille zag dat de man daar met een afgesloten fiets liep te sjouwen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vechtpartij aangehouden
Zondagmorgen om 4.30 uur is een 22-jarige man uit Antwerpen aangehouden. Een politie-patrouille trof hem op het Stationsplein vechtend aan. Bij het zien van de agenten zette de man het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de man onder een auto op de Vestdijk aangetroffen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 6.25 uur is op de John F Kennedylaan een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een verkeerspaal gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek en voegde daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed en belediging opgemaakt.

Eindhoven:Diefstal bestelauto
Zaterdag tussen 16.45 en 21.00 uur is vanaf de Stationsweg een zilvergrijze bestelauto, Mer-cedes Benz V220 CDI MPV, kenteken 87-VT-KZ, gestolen.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Zaterdagmiddag rond 14.45 uur is een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man op het Zuidende aan. Even daarvoor had hij uit een winkel op het Gerardusplein 2 kant en klaar maaltijden weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij controle bleek de man een verbod om in de winkel te komen had. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden Zaterdagmiddag om 16.15 uur is op de Wesselmanlaan een 17-jarige jongen uit s Herto-genbosch aangehouden. Kort daarvoor had hij in een woning aan de van Galenstraat de 19-jarige bewoner mishandeld. Zij hadden daar onenigheid gekregen over een geldlening. Tijdens de ruzie vernielde de verdachte een gedeelte van het huisraad en enkele ramen van de woning. Hij raakte daarbij licht gewond en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na behandeling is de verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Vuurwerk
Zaterdagavond rond 19.40 uur is op de Markiesstraat een 33-jarige man uit Helmond aange-houden. Uit onderzoek bleek dat de man daar vanuit een bestelauto vuurwerk verkocht. Bij controle bleek dat in de bestelauto 87 kg vuurwerk lag. De auto en het vuurwerk is inbeslag-genomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Zondagmorgen om 0.40 uur is op de Steenweg een 25-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een politiepatrouille zag dat de man daar een horecamedewerker in zijn gezicht sloeg. De Helmonder was boos omdat aan hem de toegang tot de horecagelegenheid werd geweigerd. De man had daar in het verleden al meerdere malen klanten lastig gevallen en het personeel bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Reusel: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is van een 65-jarige vrouw uit Reusel haar portemonnee ge-stolen. Zij was aan het winkelen op de Markt. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar boodschappentas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en geld.

Wintelre: Diefstal uit een schuur
Tussen vrijdagavond 20.00 en zaterdagmiddag 12.00 uur zijn uit een schuur gelegen aan de Biemeren een compressor en een autoradiocd-speler gestolen. De schuur was niet afge-sloten.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan De Goudslager. Aan de achterzijde is een schuifpui opengebroken. Uit de woning zijn enkele flesjes parfum, een KTV en geld gestolen.

Gemert: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen is in een uitgaanscentrum aan de Handelseweg een 20-jarige man uit Venray aangehouden. De man bleek een toegangsontzegging te hebben. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag rond 15.50 uur is van een 70-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Deken Frankenstraat. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zat ongeveer vijfendertig gulden.

Deurne: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 3.15 uur zijn op de Amperestraat twee jongens, 15 en 17 jaar, uit Deur-ne aangehouden. Een politiepatrouille zag daar vanaf het bedrijventerrein drie jongens bij een opengebroken geparkeerde auto hard weglopen. Na een korte achtervolging konden de twee jongens worden aangehouden. De derde wist te ontkomen. De jongens zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Budel Schoot: Inbraak in een sportcomplex
Tussen zaterdagmiddag 17.30 en zondagmorgen 10.00 uur is ingebroken in een werkruimte van een sportcomplex aan de Poelderstraat. De schuifdeuren zijn opengebroken. Uit het pand zijn een aantal gereedschappen, een draaibank, een kolomboormachine, een slijptol en een cirkelzaag gestolen.

Son: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdagavond 19.00 en zondagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de 1200. Een ruit van het kantoor is vernield. Uit het pand verdwenen twee faxen, een pc, monitor en een printer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie