Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Èindhoven e.o. 30-12-2001

1e Persbericht zondag 30 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmiddag om 15.30 uur is op de Kronehoefstraat een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille controleerde daar de man met zijn bromfiets. De brom-fiets bleek in Tilburg gestolen te zijn. De bromfiets en Eindhovenaar zijn voor nader onder-zoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Zondagmorgen rond 1.30 uur zag een politiepatrouille op de Glasounowlaan twee personen vanachter de flatwoningen komen lopen. Bij controle weigerde de 23-jarige Eindhovenaar zijn medewerking. De man begon te schreeuwen en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met vals geld aangehouden
Zondagmorgen rond 2.55 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar in een horecagelegenheid met een vals briefje van vijftig gulden betaald. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. Het geld is inbeslaggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden
Zondagmorgen rond 3.45 uur zag een politiepatrouille op de Kerkstraat dat een man tegen een wand stond te plassen. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Na een korte sprint is de man, een 29-jarige Eindhovenaar, op de Vestdijk aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Zondagmorgen om 4.25 uur is op de Kleine Berg een 18-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een politiepatrouille zag dat de man daar met een afgesloten fiets liep te sjouwen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vechtpartij aangehouden
Zondagmorgen om 4.30 uur is een 22-jarige man uit Antwerpen aangehouden. Een politie-patrouille trof hem op het Stationsplein vechtend aan. Bij het zien van de agenten zette de man het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de man onder een auto op de Vestdijk aangetroffen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 6.25 uur is op de John F Kennedylaan een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een verkeerspaal gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek en voegde daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed en belediging opgemaakt.

Eindhoven:Diefstal bestelauto
Zaterdag tussen 16.45 en 21.00 uur is vanaf de Stationsweg een zilvergrijze bestelauto, Mer-cedes Benz V220 CDI MPV, kenteken 87-VT-KZ, gestolen.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Zaterdagmiddag rond 14.45 uur is een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man op het Zuidende aan. Even daarvoor had hij uit een winkel op het Gerardusplein 2 kant en klaar maaltijden weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij controle bleek de man een verbod om in de winkel te komen had. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden Zaterdagmiddag om 16.15 uur is op de Wesselmanlaan een 17-jarige jongen uit s Herto-genbosch aangehouden. Kort daarvoor had hij in een woning aan de van Galenstraat de 19-jarige bewoner mishandeld. Zij hadden daar onenigheid gekregen over een geldlening. Tijdens de ruzie vernielde de verdachte een gedeelte van het huisraad en enkele ramen van de woning. Hij raakte daarbij licht gewond en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na behandeling is de verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Vuurwerk
Zaterdagavond rond 19.40 uur is op de Markiesstraat een 33-jarige man uit Helmond aange-houden. Uit onderzoek bleek dat de man daar vanuit een bestelauto vuurwerk verkocht. Bij controle bleek dat in de bestelauto 87 kg vuurwerk lag. De auto en het vuurwerk is inbeslag-genomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Zondagmorgen om 0.40 uur is op de Steenweg een 25-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een politiepatrouille zag dat de man daar een horecamedewerker in zijn gezicht sloeg. De Helmonder was boos omdat aan hem de toegang tot de horecagelegenheid werd geweigerd. De man had daar in het verleden al meerdere malen klanten lastig gevallen en het personeel bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Reusel: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is van een 65-jarige vrouw uit Reusel haar portemonnee ge-stolen. Zij was aan het winkelen op de Markt. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar boodschappentas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en geld.

Wintelre: Diefstal uit een schuur
Tussen vrijdagavond 20.00 en zaterdagmiddag 12.00 uur zijn uit een schuur gelegen aan de Biemeren een compressor en een autoradiocd-speler gestolen. De schuur was niet afge-sloten.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan De Goudslager. Aan de achterzijde is een schuifpui opengebroken. Uit de woning zijn enkele flesjes parfum, een KTV en geld gestolen.

Gemert: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen is in een uitgaanscentrum aan de Handelseweg een 20-jarige man uit Venray aangehouden. De man bleek een toegangsontzegging te hebben. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag rond 15.50 uur is van een 70-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Deken Frankenstraat. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zat ongeveer vijfendertig gulden.

Deurne: Verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 3.15 uur zijn op de Amperestraat twee jongens, 15 en 17 jaar, uit Deur-ne aangehouden. Een politiepatrouille zag daar vanaf het bedrijventerrein drie jongens bij een opengebroken geparkeerde auto hard weglopen. Na een korte achtervolging konden de twee jongens worden aangehouden. De derde wist te ontkomen. De jongens zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Budel Schoot: Inbraak in een sportcomplex
Tussen zaterdagmiddag 17.30 en zondagmorgen 10.00 uur is ingebroken in een werkruimte van een sportcomplex aan de Poelderstraat. De schuifdeuren zijn opengebroken. Uit het pand zijn een aantal gereedschappen, een draaibank, een kolomboormachine, een slijptol en een cirkelzaag gestolen.

Son: Inbraak in een bedrijf
Tussen zaterdagavond 19.00 en zondagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de 1200. Een ruit van het kantoor is vernield. Uit het pand verdwenen twee faxen, een pc, monitor en een printer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...