Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland gehele regio

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 30-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen straatroof
ALMERE Drie verdachten (23-jarige vrouw uit Almere, 20-jarige en 27-jarige man uit Almere) zijn zaterdagavond aangehouden in verband met een straatroof bij een horecabedrijf op de Schoolstraat. Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een straatroof bij dit horecabedrijf. Ter plaatse verklaarde de 49-jarige eigenaar uit Almere na het sluiten van zijn bedrijf buiten overvallen te zijn door drie onbekende verdachten met bivakmutsen. Hij moest onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, onder andere geld (onbekend bedrag) afgeven. Hij kreeg een klap en liep hoofdletsel op (hij is door GGD-personeel behandeld). De verdachten gingen er met de buit vandoor. Agenten en een politiehond zochten de omgeving af, op zoek naar de drie verdachten. Op de Rozenwerf vond de politie twee verdachten die aan het signalement voldeden. De politie riep dat zij moesten blijven staan. Beiden gingen er vandoor. De politie vorderde nog een paar keer, maar de twee gaven geen gehoor. Met behulp van de politiehond is één verdachte (de 20-jarige) in de buurt van een woning aangehouden en de andere in de woning. De vrouw die in de woning aanwezig was, is ook aangehouden. In de woning trof de politie bivakmutsen, twee vuurwapens en de van roof afkomstige goederen aan. De zaken zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn op het politiebureau voor nader verhoor in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

De gevolgen van sneeuw
FLEVOLAND Door de sneeuwval zaterdagavond was er een aantal aanrijdingen op verschillende plaatsen in de regio, met name in het noorden van Flevoland. Op sommige plaatsen was het glad geworden en raakten autos in de slip.
Aanrijdingen A6
Vooral op de A6 in de omgeving van Lelystad vond een aantal aanrijdingen plaats. Op deze weg waren zaterdag in het begin van de avond zes eenzijdige aanrijdingen waarbij geen gewonden vielen. Daarbij kwamen de autos in de berm terecht (nagenoeg geen schade). Wel moesten de drie inzittenden (gegevens onbekend) van een auto die in de sloot van de westbaan terechtkwam, ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis. De bestuurder, een 18-jarige Lelystedeling, is met onderkoelingsverschijnselen naar het Dr. Jansenziekenhuis per GGD-ambulance gebracht. Een oplettende chauffeur van een bergingsbedrijf die toevallig langsreed, ving de inzittenden op totdat de hulpverleningsdiensten (GGD, brandweer en politie) ter plaatse waren. Verder waren er later die avond nog een tweetal eenzijdige aanrijdingen op de westbaan. Een 46-jarige automobilist uit Lemmer verloor het macht over zijn stuur en kwam in de sloot terecht. Hij raakte niet gewond, maar zijn auto moest door een bergingsbedrijf afgesleept worden. Ook de auto van een 30-jarige inwoner van De Haag moest afgesleept worden. Hij kwam met zijn auto tegen de middenvangrail.
Overige aanrijdingen
Verder was er een aantal aanrijdingen op andere wegen in de regio. Zo slipte een 25-jarige bestuurder uit Woudenberg met zijn auto in de middenberm van de Lelystadse Larserweg (hij reed richting Harderwijk) tegen een lantaarnpaal. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Ook in Dronten en omgeving raakten een aantal autos van de weg, waaronder twee op de Dronterweg. Deze zijn weer op de weg getakeld en de bestuurders konden verder rijden. Alcohol
In Almere zagen surveillerende agenten zaterdagnacht op de Hogering een auto naast de weg. Ze spraken de bestuurder aan. Vermoedelijk was de auto in de slip geraakt en net voor de sloot tot stil stand gekomen. Een sleepbedrijf haalde de auto weg. Omdat de politie vermoedde dat de 32-jarige bestuurder uit Ouderkerk aan de Amstel alcohol gedronken had, is deze aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 260 ug/l (0,59 promille). Met een boete en een rijverbod van 1 uur is hij heengezonden.

Vuurwerk
FLEVOLAND De politie in samenwerking met partners in veiligheid houdt regelmatig vuurwerkcontroles. Ook controleert de politie op het illegaal afsteken van vuurwerk.
Controles
In Zeewolde hield de politie samen met de gemeente zaterdag een vuurwerkcontrole bij verschillende winkels/bedrijven die vuurwerk verkopen/opslagen. Er werd tijdens die controle geen enkele overtreding geconstateerd. Dat mag een goed resultaat genoemd worden. Ook in Almere controleerden politie, gemeente en brandweer verkooppunten van vuurwerk. En ook hier waren alle gecontroleerde bedrijven in orde.
Afsteken vuurwerk
Bij een woning op de Kempenaar in Lelystad was zaterdagmiddag rookontwikkeling door afgestoken vuurwerk. De politie hield in de buurt twee jongens uit Lelystad (12 en 11 jaar) aan op verdenking van brandstichting. Zij bekenden tegenover de politie vuurwerk afgestoken te hebben. Na verhoor op het politiebureau zijn beiden heengezonden. De ouders en bureau HALT zijn in kennis gesteld.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD Een 32-jarige vrouw uit Lelystad raakte zaterdagmiddag op de Tjalk gewond door een aanrijding met een andere auto. Een 28-jarige automobiliste uit Lelystad (wilde vanaf Tjalk 15 de Tjalk 14 in) botste tegen de auto van een 32-jarige inwoner van Lelystad die stil stond op de Tjalk 14 nabij de kruising met de Stationsdreef. De 32-jarige inzittende van de 32-jarige bestuurder is met nekklachten door GGD-personeel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

NAGELE Door een kopstaartbotsing op de Schokkerringweg raakte een 21-jarige passagier van een auto zaterdagmiddag licht gewond. De man is ter plaatse door GGD-personeel behandeld (onbekend waaraan). Hij zat bij een 20-jarige bestuurder uit Kampen in de auto. Deze reed westwaarts en wilde afslaan. De 18-jarige automobilist uit Ens achter hem zag dit vermoedelijk te laat en kon een aanrijding met de auto van de 20-jarige niet voorkomen.

ALMERE Een 21-jarige Amsterdammer is ten gevolge van een aanrijding met nekklachten per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Hij was passagier van een 25-jarige automobilist ook uit Amsterdam. Een 38-jarige vrouw uit Almere zag de auto van de 25-jarige, die stopte op de Hogering bij de kruising met de Herman Gorterweg, over het hoofd en botste er achterop.

Brand
EMMELOORD De politie kreeg zaterdagochtend een brandmelding bij een winkel op de Espelerweg. Ter plaatse zagen de agenten dat er een brand voor aan het pand woedde. De oplettende melder had de eigenaar al gewaarschuwd. De agenten en behulpzame omstanders grepen in, begonnen met blussen en konden verdere schade voorkomen. De brandweer kwam ter plaatse, bluste na en controleerde de zaak. Niemand raakte gewond.

Inbraken
RUTTEN Bij twee woningen op de Venelaan is zaterdagochtend (gepoogd) in te breken. Bij één van de woningen bleef het bij een poging tot inbraak. Beide woningen liepen veel braakschade op. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Ruzie
ALMERE Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Eindhovenstraat mishandeld werd. Ter plaatse troffen agenten de vrouw niet meer aan. Zij zochten de omgeving af en vonden in de buurt een 17-jarig meisje en een 23-jarige man beiden uit Almere. De twee gaven aan ruzie gehad te hebben (reden onduidelijk). Zij kregen beiden een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie