Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland gehele regio

Datum nieuwsfeit: 30-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 30-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen straatroof
ALMERE Drie verdachten (23-jarige vrouw uit Almere, 20-jarige en 27-jarige man uit Almere) zijn zaterdagavond aangehouden in verband met een straatroof bij een horecabedrijf op de Schoolstraat. Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een straatroof bij dit horecabedrijf. Ter plaatse verklaarde de 49-jarige eigenaar uit Almere na het sluiten van zijn bedrijf buiten overvallen te zijn door drie onbekende verdachten met bivakmutsen. Hij moest onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, onder andere geld (onbekend bedrag) afgeven. Hij kreeg een klap en liep hoofdletsel op (hij is door GGD-personeel behandeld). De verdachten gingen er met de buit vandoor. Agenten en een politiehond zochten de omgeving af, op zoek naar de drie verdachten. Op de Rozenwerf vond de politie twee verdachten die aan het signalement voldeden. De politie riep dat zij moesten blijven staan. Beiden gingen er vandoor. De politie vorderde nog een paar keer, maar de twee gaven geen gehoor. Met behulp van de politiehond is één verdachte (de 20-jarige) in de buurt van een woning aangehouden en de andere in de woning. De vrouw die in de woning aanwezig was, is ook aangehouden. In de woning trof de politie bivakmutsen, twee vuurwapens en de van roof afkomstige goederen aan. De zaken zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn op het politiebureau voor nader verhoor in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

De gevolgen van sneeuw
FLEVOLAND Door de sneeuwval zaterdagavond was er een aantal aanrijdingen op verschillende plaatsen in de regio, met name in het noorden van Flevoland. Op sommige plaatsen was het glad geworden en raakten autos in de slip.
Aanrijdingen A6
Vooral op de A6 in de omgeving van Lelystad vond een aantal aanrijdingen plaats. Op deze weg waren zaterdag in het begin van de avond zes eenzijdige aanrijdingen waarbij geen gewonden vielen. Daarbij kwamen de autos in de berm terecht (nagenoeg geen schade). Wel moesten de drie inzittenden (gegevens onbekend) van een auto die in de sloot van de westbaan terechtkwam, ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis. De bestuurder, een 18-jarige Lelystedeling, is met onderkoelingsverschijnselen naar het Dr. Jansenziekenhuis per GGD-ambulance gebracht. Een oplettende chauffeur van een bergingsbedrijf die toevallig langsreed, ving de inzittenden op totdat de hulpverleningsdiensten (GGD, brandweer en politie) ter plaatse waren. Verder waren er later die avond nog een tweetal eenzijdige aanrijdingen op de westbaan. Een 46-jarige automobilist uit Lemmer verloor het macht over zijn stuur en kwam in de sloot terecht. Hij raakte niet gewond, maar zijn auto moest door een bergingsbedrijf afgesleept worden. Ook de auto van een 30-jarige inwoner van De Haag moest afgesleept worden. Hij kwam met zijn auto tegen de middenvangrail.
Overige aanrijdingen
Verder was er een aantal aanrijdingen op andere wegen in de regio. Zo slipte een 25-jarige bestuurder uit Woudenberg met zijn auto in de middenberm van de Lelystadse Larserweg (hij reed richting Harderwijk) tegen een lantaarnpaal. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Ook in Dronten en omgeving raakten een aantal autos van de weg, waaronder twee op de Dronterweg. Deze zijn weer op de weg getakeld en de bestuurders konden verder rijden. Alcohol
In Almere zagen surveillerende agenten zaterdagnacht op de Hogering een auto naast de weg. Ze spraken de bestuurder aan. Vermoedelijk was de auto in de slip geraakt en net voor de sloot tot stil stand gekomen. Een sleepbedrijf haalde de auto weg. Omdat de politie vermoedde dat de 32-jarige bestuurder uit Ouderkerk aan de Amstel alcohol gedronken had, is deze aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 260 ug/l (0,59 promille). Met een boete en een rijverbod van 1 uur is hij heengezonden.

Vuurwerk
FLEVOLAND De politie in samenwerking met partners in veiligheid houdt regelmatig vuurwerkcontroles. Ook controleert de politie op het illegaal afsteken van vuurwerk.
Controles
In Zeewolde hield de politie samen met de gemeente zaterdag een vuurwerkcontrole bij verschillende winkels/bedrijven die vuurwerk verkopen/opslagen. Er werd tijdens die controle geen enkele overtreding geconstateerd. Dat mag een goed resultaat genoemd worden. Ook in Almere controleerden politie, gemeente en brandweer verkooppunten van vuurwerk. En ook hier waren alle gecontroleerde bedrijven in orde.
Afsteken vuurwerk
Bij een woning op de Kempenaar in Lelystad was zaterdagmiddag rookontwikkeling door afgestoken vuurwerk. De politie hield in de buurt twee jongens uit Lelystad (12 en 11 jaar) aan op verdenking van brandstichting. Zij bekenden tegenover de politie vuurwerk afgestoken te hebben. Na verhoor op het politiebureau zijn beiden heengezonden. De ouders en bureau HALT zijn in kennis gesteld.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD Een 32-jarige vrouw uit Lelystad raakte zaterdagmiddag op de Tjalk gewond door een aanrijding met een andere auto. Een 28-jarige automobiliste uit Lelystad (wilde vanaf Tjalk 15 de Tjalk 14 in) botste tegen de auto van een 32-jarige inwoner van Lelystad die stil stond op de Tjalk 14 nabij de kruising met de Stationsdreef. De 32-jarige inzittende van de 32-jarige bestuurder is met nekklachten door GGD-personeel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

NAGELE Door een kopstaartbotsing op de Schokkerringweg raakte een 21-jarige passagier van een auto zaterdagmiddag licht gewond. De man is ter plaatse door GGD-personeel behandeld (onbekend waaraan). Hij zat bij een 20-jarige bestuurder uit Kampen in de auto. Deze reed westwaarts en wilde afslaan. De 18-jarige automobilist uit Ens achter hem zag dit vermoedelijk te laat en kon een aanrijding met de auto van de 20-jarige niet voorkomen.

ALMERE Een 21-jarige Amsterdammer is ten gevolge van een aanrijding met nekklachten per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Hij was passagier van een 25-jarige automobilist ook uit Amsterdam. Een 38-jarige vrouw uit Almere zag de auto van de 25-jarige, die stopte op de Hogering bij de kruising met de Herman Gorterweg, over het hoofd en botste er achterop.

Brand
EMMELOORD De politie kreeg zaterdagochtend een brandmelding bij een winkel op de Espelerweg. Ter plaatse zagen de agenten dat er een brand voor aan het pand woedde. De oplettende melder had de eigenaar al gewaarschuwd. De agenten en behulpzame omstanders grepen in, begonnen met blussen en konden verdere schade voorkomen. De brandweer kwam ter plaatse, bluste na en controleerde de zaak. Niemand raakte gewond.

Inbraken
RUTTEN Bij twee woningen op de Venelaan is zaterdagochtend (gepoogd) in te breken. Bij één van de woningen bleef het bij een poging tot inbraak. Beide woningen liepen veel braakschade op. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Ruzie
ALMERE Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Eindhovenstraat mishandeld werd. Ter plaatse troffen agenten de vrouw niet meer aan. Zij zochten de omgeving af en vonden in de buurt een 17-jarig meisje en een 23-jarige man beiden uit Almere. De twee gaven aan ruzie gehad te hebben (reden onduidelijk). Zij kregen beiden een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...