Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 31-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 29 en 30 december 2001

---

AANTREFFEN GESTOLEN KENTEKENPLATEN

De politie Kleve trof bij controle van een personenauto in de Emmericherstraat te Kleve Nederlandse kentekenplaten en een schroevendraaier aan. Deze kentekenplaten bleken van diefstal afkomstig te zijn. De zaak is opnieuw in behandeling genomen. Het onderzoek loopt nog.

CONTROLE CENTRUM ZEVENAAR

In het centrum van Zevenaar heeft de politie op 28 december 2001 een parkeercontrole uitgevoerd. In totaal werden er 11 bekeuringen uitgeschreven.Afgelopen zaterdagavond, uitgaansavond, heeft de politie toezicht gehouden in het centrum van Zevenaar. Dit had tweemaal een parkeerovertreding, een overtreding voor het wild plassen en een bekeuring voor het inrijden van een gesloten verklaring tot gevolg.

VUURWERK OVERLAST

In dit weekeind komen er bij de politie veel meldingen van vuurwerkoverlast binnen, waarvan sommigen met schadelijke gevolgen. Op de Schellenkrans in Zevenaar werd afgelopen vrijdag omstreeks 18.30 uur gemeld dat er een brievenbus in brand was geraakt. De politie trof ter plaatse een hevig brandende brievenbus aan. Met behulp van de brandblusser wist de politie het vuur te doven. Op 28 december 2001 omstreeks 20.45 uur werd gemeld dat er aan de achterzijde van een supermarkt in de Van Oldenbarneveldtlaan te Zevenaar een container in brand zou staan. Jeugdigen zouden een vuurpijl in de container hebben geschoten. De brandweer moest worden ingeschakeld om de brand onder controle te krijgen Op 28 december 2001 werd een huisvuilcontainer in de Prins Mauritsstraat te Zevenaar met vuurwerk in brand gestoken.

AANHOUDING

Vrijdag 28 december 2001 kon een 34-jarige vrouw worden aangehouden voor vernieling van een autoruit. De auto waarvan de ruit werd vernield, stond geparkeerd op de parkeerplaats in de Vondellaan / Didamsestraat te Zevenaar. Zij is naar bureau Arnhem overgebracht.

OBSCEEN GEBAAR NAAR POLITIEAMBTENAAR

Afgelopen nacht stak een 16-jarige inwoner uit Zevenaar zijn middelvinger op naar de politie. In bureau Zevenaar werd aan de jongeman een bon uitgereikt voor dit obscene gebaar.

DIEFSTAL WIELDOPPEN

In de nacht van 28 op 29 december 2001 werden er in Lobith ongeveer 50 wieldoppen van auto's gestolen. De politie heeft de daders weten te achterhalen. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 13 a 14 jaar, woonachtig in Babberich, Pannerden, Tolkamer en Zevenaar. De jongens zijn aangehouden en ontvangen hiervoor een proces-verbaal. De wieldoppen zijn allen aangetroffen en worden bij de eigenaars terugbezorgd. Tevens het verzoek aan de mensen die nog geen aangifte hebben gedaan van diefstal van hun wieldoppen dit alsnog te doen. Zij kunnen hun wieldoppen afhalen op het politiebureau te Zevenaar.

Gendt - controle in verband met de Euro
Zaterdagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden in het centrum van Gendt in verband met Euro-toezicht. Er werden processen -verbaal werd uitgereikt voor de volgende overtredingen: 1x overbelading meer dan 10%, 1x lekke uitlaat, 2x constructiesnelheid, 1x uitstekende lading, 1x mistlampen voeren, 3x geen gordel dragen, 1x gladde band,
1x defecte richtingaanwijzer, 1x verkeerstekens negeren, 3x afsteken vuurwerk.

Daarnaast was er een snelheidscontrole op de Angerensestraat buiten bebouwde kom: 1090 passanten, 41 overtredingen, hoogste snelheid 126 km/uur en op de Langstraat binnen de bebouwde kom: 2030 passanten, 121 overtredingen, hoogste snelheid 74 km/uur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie