Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 31-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-12-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.00 uur
Gewapende overval op woning

UTRECHT Zondagavond vond op een woning aan de Uniceflaan een gewapende overval plaats waarbij twee mensen gewond raakten.

Omstreeks half negen werd bij de woning van een 81-jarige vrouw uit Utrecht aangebeld. De vrouw liep naar de intercom en hoorden dat een man zich meldde dat hij van de verzorging was. De vrouw drukten de centrale toegangsdeur open. Even later werd er aan haar deur gebeld. De vrouw liep samen met haar hulp in de huishouding een 43-jarige vrouw uit Utrecht naar de deur en deed deze open.

Op dat moment werden beide vrouwen naar binnen geduwd en drongen twee negroïde mannen de woning binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werd om geld gevraagd. De overvallers doorzochten de gehele woning en vernielde een gedeelte van het interieur. Na ongeveer een half uur vertrokken de overvallers nadat ze eerst de 81-jarige bewoonster en de 43-jarige hulp hadden mishandeld.

De twee slachtoffers zijn opgevangen door het bureau slachtofferhulp. Beiden werden onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Zondagmorgen kreeg de politie een melding van een agressieve man die vernielingen pleegde in een kerk aan het Janskerkhof.

Ter plaatse trof de politie de pastoor van de kerk aan. Hij verklaarde dat vlak voor de dienst een man de kerk binnen was gelopen die zich zeer agressief gedroeg. De man wilde geld. De pastoor nam de man mee naar achteren en gaf hem een kopje koffie. Om de agressieve man toch ter wille te zijn werd hem 10,= gegeven. De verachte wilde mee geld en werd wederom boos. Toen hem duidelijk werd dat hij niet meer geld kreeg verliet hij de kerk en schopte een ruit van de toegangsdeur kapot.

De politie kon de 39-jarige verdachte uit Nijmegen buiten de kerk aan houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie